Izvor:Pobjeda

Janković kroz prozor kupatila pobjegao inspektorima

Baranin Stefan Janković (27), kojeg policija traži zbog stvaranja kriminalne organizacije, pobjegao je inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije kroz prozor od kupatila tokom pretresa njegovog stana.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, Janković je prethodno lišen slobode. Inspektori su mu stavili lisice na ruke, ali je on tražio da ode u toalet.

Janković je u kupatilu bio sam bez obezbjeđenja. Inspektori su čuli buku, ušli u kupatilo i vidjeli otvoren prozor i kroz otvor Jankovića kako bježi. S obzirom na to da vani nije bilo policije,

Janković je, čak i sa lisicama na rukama bio u prednosti. Inspektori kojima je Janković pobjegao, prema našim saznanjima, nijesu se usudili da skoče sa prozora i krenu u potjeru.

Pobjedini izvori navode da su policajci bili u obavezi da obezbijede objekat spolja, a posebno jer se radi o osobi koja je u evidencijama bezbjednosnih službi označena kao član organizovane kriminalne grupe.

Tokom akcije, inspektori su napravili nekoliko propusta. Objekat, koji su pretresali, nije adekvatno spolja obezbijeđen. Praksa je da se pretresi objekata koje koriste povratnici u izvršenju teških krivičnih djela, članovi organizovanih kriminalnih grupa, obavljaju uz prisustvo policijskih jedinica sa dugim cijevima i da se ne ostavljaju bez nadzora, a posebno ne kada postoji mogućnost da pobjegnu.

Dok policija traži Stefana, njegov dvije godine mlađi brat Martin je uhapšen i priveden tužiocu koji je odredio njegovo zadržavanje. Isto rješenje donijeto je i za Baranina Marka Peruničića. Sva trojica u bezbjednosnim službama označena su kao članovi škaljarskog klana.

Sinoć, nakon 20.15 sati, iz Uprave policije su se ponovo oglasili povodom ovog događaja.

Kako su naveli „na okolnosti postupanja policijskih službenika prilikom akcije utvrdiće se sve činjenice i preduzeti zakonom propisane procedure“.

Iz policije su podsjetili da su, sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju najtežih krivičnih djela, a usmjerene prema organizovanim kriminalnim grupama i

njihovim članovima, postupajući po nalozima nadležnog državnog tužilaštva, sproveli akciju u Baru.

– Lišene su slobode dvije osobe, dok se jedno lice u čijem stanu je policija vršila pretres, prilikom preduzimanja radnji pretresa, dalo u bjekstvo i to lice se, podsjećamo, intenzivno potražuje. Slobode su lišeni M. J. (24) i M. P. (34) i oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije koja je imala za cilj vršenje više najtežih krivičnih djela protiv života i tijela u odnosu na druge – sukobljene kriminalne grupe – saopštili su iz policije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Eraković optužio IJZ i MZ za katastrofalne procente vakcinacije...

Ovaj rezultat je ocijenio katastrofalnim i kazao da je ova stopa vakcinacije vraćanje u srednji vijek. Konstatovao...

Spašeni turisti, satima zaglavljeni u stijeni u Vusanju

“Evakuacija sa nepristupačnog terena trajala je gotovo sedam sati”, saopštili su iz GSS-a.  . Oni...

Ukrajinski zvaničnik: Rusija granatirala Hmeljnicki, poginula jedna osoba; Kirilenko...

Prije nekoliko sati iznad tog područja ispaljene su četiri rakete, a snage protiv...

ISPORUKA STRUJE ZA ŽELJEZARU: Daka Davidović čeka EPCG do...

Očekuje da bi do petka, kada je zakazan novi sastanak radnika Željezare u vezi sudbine ove fabrike,...

Otvaranje autoputa pitanje dana: Sve spremno, samo da neko...

Put je pokriven sa više od 600 kamera, a sva dešavanja pratiće zaposleni u Komandnom centru. Sve...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare