Izvor:Pobjeda

Jovan Ilić: Znam od koga nam je prijetila opasnost ali to saznanje ću zadržati za sebe

Jovan Ilić danas je u podgoričkom Višem sudu kazao da je policija pola godine prije ubistva njegovog brata Mila Ilića upozorila da im je ugrožena bezbjednost ali nije htjela da otkriva imena osoba od kojih im prijeti opasnost.

Proces vodi sutkinja Vesna Pean.

Za ubistvo Ilića 30. aprila 2019. godine i likvidaciju Veselina Kalezića, koja je izvršena pola godine ranije, sudi se Marjanu Vujačiću i Radu Popoviću u podgoričkom Višem sudu.

Vujačiću se u odsustvu sudi zbog optužbi da je direktni izvršilac ubistava Mila Ilića i Veselina Kalezića, dok je Popović optužen da je Vujačiću pružao logističku podršku

– Pola godine prije ubistva, policija je pozvala mog brata i upozorila da je njemu i meni ugrožena bezbjednost. Nisu nam pominjali bilo čije ime. Tražili smo da kažu od koga smo ugroženi. Rekli su da znaju ali da nam ne mogu otkrivati imena – kazao je brat pokojnog Mila Ilića.

Na pitanje tužiteljke Nataše Bošković, svjedok Jovan Ilić je kazao da je i Veselinu Kaleziću bila ugrožena bezbjednost i to od istih osoba od kojih je opasnost prijetila njegovom pokojnom bratu i njemu.

Uslijedilo je pitanje tužiteljke Bošković svjedoku da pred sudom saopšti imena tih osoba na šta je Jova Ilić kazao da će ta saznanja neće djeliti sa tužilaštvom.

– Odlično vi to znate sve. Za sebe ću zadržati od koga nam je ugrožena bezbjednost obzirom da policija to nije htjela da nam kaže. Mislim da to zna I tužilac – kazao je Jovan Ilić.

U nastavku suđenja pregledan je i video snimak na kome se vidi kako dolazak Kalezića ispred na trotoar ispred lokala ,,Level” na Starom aerodromu nakon čega mu prilazi ubica u njega ispaljuje smrtonosne hitce i daje se u bijeg.

U sudnici su prikazani I snimci nadzornih kamera kojim je utvrđeno kojom maršutom se kretao pokojni Ilić neposredno prije ubistva. Na snimcima se moglo vidjeti da je njegov džip ,,Patrol” bijele boje cijelo vrijeme pratio bijeli ,,reno megan”.

Prikazan je i ubica Ilića ispred jedne zgrade kako polako ide preko ulice I kladionice iz koje je Ilić trebao da izađe.

Na snimku ove kamere se nije vidio čin ubistva Ilića ali jeste bijeg ubice.

Nakon toga, prikazan je snimak na kome se vidi kako crveni ,,ford focus” usporeno prolazi dijelom ulice u čijoj blizini je Ilić ubijen.

Sutkinja Vesna Pean naložila je da se za naredno suđenje prinudno dovedu svjedoci Mladen Kilibarda i Predrag Krcunović jer se do sada nisu odazivali na pozive suda.

Ubistva Kalezića i Ilića, koji se dovode u vezu sa kavačkim klanom, su naručena, a Vujačić je tim ubistvima navodno otplatio kockarski dug.

Podsjetimo, Ilić je ubijen 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, koja je ispalila 13 hitaca.

Ilićev prijatelj Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića ,,Level“. U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile likvidaciju.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju, sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja, ubio Jugoslava Cvetanovića. Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića, jer je Cvetanovićev brat Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

Sljedeće suđenje zakazano je za 22.novembar

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skupština Crne Gore u plavom: Sjećanje na žrtve Holokausta

"Na ovaj način, crnogorski parlament se priključio kampanji koju je, povodom ovog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski...

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

Završen protest ispred Skupštine protiv manjinske vlade

Prethodno su se građani okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici odakle su krenuli u protestnu šetnju...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare