Jovanić i ostali pred sudom 16. januara

Kontrola optužnice protiv predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića za optužbe Specijalnog tužilaštva da je uz pomoć 11 pripadnika kriminalne organizacije, među kojima su stečajni upravnici, procjenitelji i vlasnici firmi za obezbjeđenje u stečajnim postupcima, nezakonito oštetio osam kompanija za više stotina hiljada eura, jutros je u podgoričkom Višem sudu odložena za 16. januar.

Ročište je odloženo nakon što je advokat Goran Rodić ukazao sudu da optužnica i poziv za ročište nijesu uručeni optuženom pravnom licu ,,Ogimar”.

On je kazao da izvršna direktorica ovog preduzeća, optužena Danijela Laković koja je primila poziv za ročište i optužnicu nije ovlašćeni predstavnik ,,Ogimara” već da je to Endri Brajović.

Advokat Velibora Markovića kazao je da smatra da su ispunjeni uslovi za održavanje ročišta i podsjetio da zakon propisuje da se poziv ne šalje ovašćenim licima kompanija već pravnom licu na adresu koja je prijavljena Centralnom registru privrednih društava.

On je pojasnio i da ukoliko na adresi pravnog lica nema nikoga da primi poziv ostavi se obavještenje dodajući da u krajnjem slučaju poziv se uručuje preko oglasne table Višeg suda.

Međutim, predsjednik vanraspravnog vijeća Boris Savić ukazao je da sud nije slao poziv optuženom pravnom licu već samo optuženoj Laković smatrajući da je ona kao izvršna direktorka ima ovlašćenja da predstavlja tu kompaniju na ročištu za kontrolu optužnice.

Optuženi bivši predsjednik Privrednog suda i advokatica Snežana Jović kazali su smatraju da nema razloga za odlaganje podsjećajući da se radi o pritvorskom predmetu.

Pored Jovanića, zbog stvaranja kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja na optužnici su stečajni upravnici Saša Zejak, Snežana Jović, Sanja Lješković, Ranko Radinović, Sreten Mrvaljević, vlasnici firmi za obezbjeđenje Pavić Globarević, Stana Čelebić i Darko Perović, procjenitelji Omer Markišić i Dejan Golubović, vlasnici kompanije ,,Ogimar“ Danijela i Dušan Laković.

Na optužnici su i kompanije „Titan security“ d.o.o. Podgorica, ,,Securitas Montenegro“ d.o.o. Podgorica, ,,Top force system“ d.o.o. Nikšić i ,,Ogimar MNE“ d.o.o. Podgorica.

Jovanić je nakon hapšenja 9. maja u Specijalnom tužilaštvu tvrdio da je posao predsjednika Privrednog suda radio savjesno i odgovorno i da nije kršio zakon.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Picula: Slogan “Evrope sad” treba da bude potvrđen reformama...

On je komentarišući izbornu trku za predsjednika Crne Gore kazao i da dobar rezultat Milatovića potvrđuje odranije...

Spajić: Nedjelja ključan dan, glasajmo za svjetliju budućnost Crne...

On je pozvao građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za kandidata PES-a Jakova Milatovića.

Kovač: Kvona traže Južna Koreja i SAD

Kovač je, na konferenciji za novinare, rekao da su Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni na aerodromu...

Salams Connect je najbolje ocijenjena aplikacija za upoznavanje među...

Kako navode na svojoj web stranici, aplikacija je posvećena međusobnom povezivanju naprednih, pametnih, zabavnih i zanimljivih muslimana.

Podgoričanin optužen da je gorivo platio falsifikovanim novcem

Kako je predstavljeno optužnicom, on je 07. febrara 2023. godine, oko 00.20 časova, na benziskoj pumpi „Eko“...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare