Jovanović: Imuni smo na pritiske

Zbog učestalih stavova predstavnika izvršne vlasti o postupanjima Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima povodom održavanja izbornog procesa u Šavniku, ponavljam da tužilaštvo preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u svim situacijama u kojima postoji sumnja da je učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, kazala je vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović.

“Državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano zakonom. Sve drugo značilo bi nepoštovanje zakona ili podlijeganje pritisku kojem je tužilaštvo izloženo u prethodnom periodu. Na takve vrste pritisaka smo imuni”, kazala je Jovanović u izjavi za medije.

Zato ističe da će državno tužilaštvo nastaviti da postupa isključivo u skladu sa propisima i svojim ovlašćenjima, a ne ni po čijim očekivanjima.

“Od državnih tužilaca svih državnih tužilaštava zahtijevam odgovornost u radu, koja je neophodna i na drugim adresama, kako bismo pokazali da nam je zaštita interesa građana zajednički cilj”, poručuje Jovanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

HN: Služba zaštite i spašavanja dobila najsavremeniju opremu

Vrijednost projekta koji je trajao tri godine, a završen krajem prošle godine, je preko milion i 800.000...

Počela skijaška sezona na Vučju: Ski centar radi u...

Lijepi sunčani dan vikenda privukao je brojne ljubitelje skijanja, obradovao građane Nikšića ali i brojne posjetioce iz...

Bošković: Sramotno je vrijeme u kojem živimo, policija poziva...

“Sramotno je vrijeme u kojem živimo, a drugačije ne može ni biti kad imamo premijera lažeš kao...

Đoković osvojio desetu tutilu na Austalijan openu

Đoković je odlično počeo meč, dobro servirao, bio siguran sa osnovne linije, lako osvajao svoje gemove u...

PEN centar: Poziv na saslušanje Savković Vukčević pokazatelj uticaja...

“Najnoviji slučaj poziva na policijsko saslušanje Nele Savković Vukčević, članice Crnogorskoga PEN centra, povodom javno iznijetoga stava...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare