Katnić: MANS plasira maliciozne informacije, čovjeka i gvožđe uvijek prati rđa, dok god postoje

U vezi ponovnog netačnog i malicioznog plasiranja informacija od strane Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) koji su objavljeni na elektronskim portalima pod naslovom ''Katnić sakrio još 30.000 eura od prodaje placa u Podgorici'', ističem da kao Glavni specijalni tužilac i nekadašnji sudija Apelacionog suda Crne Gore nijesam skrivao činjenice u vezi sa svojom imovinom i imovinom moje porodice koja je zakonito stečena i pribavljena, kazao je Milivoje Katnić.

“S tim u vezi, obavještavam javnost da sam shodno Zakonu o sprečavanju korupcije, koji je tada bio na snazi, kao sudija Apelacionog suda Crne Gore u martu 2009.godine prijavio imovinu sa kojom sam u to vrijeme raspolagao, i to od nepokretne imovine: stan od 60m2 u Podgorici, plac od 400m2 u naselju Dahna, kao i pokretnu imovinu, odnosno putničko vozilo marke “Volkswagen Bora”. U Izvještaju o prihodima i imovini koji sam podnio 2010.godine, takođe kao sudija Apelacionog suda Crne Gore, prijavio sam od nepokretnih stvari stan u izgradnji u Podgorici površine 123m2, a od pokretnih stvari, prethodno navedeno putničko vozilo. U ovom periodu, odnosno u julu 2009.godine kupio sam stan ukupne površine 54m2 u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, koji stan sam krajem godine prodao pravnom licu “G.” o čemu je već javnost upoznata, što sam takođe zakonito prijavio”, tvrdi Katnić.

Katnić dalje dodaje, da je početkom 2010. godine dobio kredit u iznosu od 40.000 eura što je, kako kaže, takođe uredno prijavio.

”I kroz prijavu imovine u 2010. godini naveo kupovinu stana u izgradnji površine 123m2, koji sam kupio upravo od prethodno stečenih novčanih sredstava, tako da smatram da sam uredno i blagovremeno prijavio sve promjene u svojoj imovini i o tome obavijestio nadležni državni organ”, navodi Katnić.

Još jednom ponavlja da nije imao zakonsku obavezu plaćanja poreza kada je u pitanju prodaja stana pravnom licu “Glosarij”, niti kada je u pitanju prodaja placa u naselju Dahna, jer je, objašnjava, Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica stupio na snagu 1.1.2010.godine, dakle nakon izvršenih kupovina, odnosno prodaja.

Osim toga, sitiče, u čl.58a ovog zakona, propisano je da se porez na kapitalne dobitke plaća od 1.1.2011.godine, a prodaje odnosno kupovine su izvršene prije tog perioda.

“Svi napadi koji se dešavaju imaju za cilj da ugroze mentalno zdravlje članova moje porodice, a što se mene tiče kao čovjek imam samo jedan problem jer čovjeka i gvožđe uvijek prati rđa, dok god postoje”, zaključio je Katnić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare