KCCG čeka rezultate obdukcije: Po dobijanju nalaza odlučićemo o daljim radnjama u slučaju trgovine organima

Nakon što je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici je formiralo predmet povodom trgovine organima u Kliničkom centru Crne Gore, iz te ustanove nisu direktno odgovorili na pitanja portala Standard, već samo saopštili da su u potpunosti na raspolaganju i da aktivno sarađuju sa svim državnim organima u svakom pa i u ovom slučaju.

Povodom fomiranja predmeta protiv jednog od hirurga zapošljenog u KCCG, koji se sumnjiči da je neovlašćeno iz te ustanove iznio dio ljudskog tijela, portal Standard je poslao pitanja Kliničkom centru pitavši ih da li su i oni pokrenuli neku internu istragu i da li će tom hirurgu biti dozvoljeno da obavlja operacije uprkos činjenici da je protiv njega pokrenut postupak od strane ODT Podgorica.

Iz KCCG nisu direktno odgovorili na naša pitanja, te istakli da čekaju rezultate policijske istrage kako bi preduzeli dalje radnje povodom ovog slučaja.

“Klinički centar Crne Gore je u potpunosti na raspolaganju i aktivno sarađuje sa svim državnim organima u svakom pa i u ovom slučaju.

Očekujemo obdukcioni nalaz. Po dobijanju rezultata obdukcije, kao i rezultata policijske istrage biće odlučeno o svim radnjama koje ćemo preduzeti u vezi sa ovim slučajem, bez prejudiciranja istih”, stoji u odgovoru KCCG.

Iz ODT Podgorica su za portal Standard i juče potvrdili da je formiran predmet i da je pronađeni dio tijela poslat na vještačenje, nakon čega če se znati više detalja o daljem postupanju u ovom slučaju.

Podsjećamo prije dva Tužilaštvo je reagovalo nakon prijave porodice da je jedan hirurg iz najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori neovlašćeno iznio dio ljudskog tijela.

Porodica tvrdi kako je pacijent preminuo zbog toga. U pitanju je abdominalna aorta pokojnika, koju je navodno N.F. stavio u teglu i ponio u privatnu kliniku u kojoj ordinira. Time je, kako tvrdi porodica, on navodno “pokušao da prikrije dokaz da je nesavjesno liječio člana njihove porodice i da je zbog toga pacijent preminuo”. U KCCG juče je prema nezvaničnim izvorima obavljena obdukcija preminulog pacijenta, nakon nalaza biće poznat uzrok smrti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kovačević: Povećati kazne za nepropisano parkirana vozila i bacanje...

Kovačević kaže da prijava za nepropisno odlaganje smeća i kabastog otpada u Podgorici...

Čekić smjenjuju danas, inicijativu poptisala i tri odbornika DPS-a

Na njeno mjesto, kako Standard saznaje biće postavljen kadar Bošnjačke stranke i to...

Abazović: Ne može se vlada na silu dogovarati, podržaćemo...

„Crnoj Gori treba nakon izbora nova vlada, međutim, znate kako, ne možemo na...

Refko Radončić kandidat za predsjednika Opštine Gusinje

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a na današnjoj sjednici Skupštine opštine Gusinje odbornici bi mogli...

Vuković: Poruke Amerikanaca jasno govore da im postupci Milatovića...

Američke diplomate su kod crnogorske delegacije u Njujorku, odnosno predsjednika Jakova Milatovića, prepoznale...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare