Izvor:RTCG

Knežević: Izgleda da su isti ljudi čuvali cigarete i kokain koji je nestao

Izgleda da su oni koji su rukovodili akcijom zapljene kokaina u Mojanovićima bili zaduženi i za zapljenu cigareta iz Luke Bar, jer u oba slučaja falilo je i kokaina i cigareta, kazao je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević (DF). On je za Portal RTCG rekao da je od Mojanovića do Podgorice nestalo 200 kilograma kokaina, kao što svakog dana nestaju kamioni zaplijenjenih cigareta koje su trebalo da gore u visokim pećima.

“Nakon farsičnih istraga i podignute optužnice, svakom u Crnoj Gori je jasno da je porodica Krstović žrtvovana kako se ne bi došlo do glavnog naručioca pošiljke kokaina, a usput je od Mojanovića do Podgorice nestalo 200 kilograma kokaina, kao što svakog dana nestaju kamioni zaplijenjenih cigareta koje su trebalo da gore u visokim pećima”, istakao je Knežević.

Knežević ističe da to znači da su djelovi države i zvanično preuzeli mehanizme organizovanog kriminala.

“I više nikog ne bi trebalo da začudi ako se u direktnom prenosu na sjednici smijenjene Vlade poubijaju Dritan Abazović i Raško Konjević. A u međuvremenu ćemo loviti Srbe i Ruse po Crnoj Gori, to je ipak sigurnije nego lov na kokain i cigarete”, smatra Knežević.

Podsjetimo, iz Specijalnog tužilaštva saopštili su da se sumnja kako su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću. Kamion je nađen nadomak Podgorice, a vrijednost pošiljke iznosila je oko milion eura.

Da su nađene ukradene cigarete, objavio je sinoć premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. Uhapšen je i službenik Uprave prihoda i carina zbog sumnje da je umiješan u krađu ovih cigareta.

U međuvremenu, u Višem sudu u Podgorici sudi se Budimiru i Marini Krstović zbog više od jedne tone kokaina koji je pronađen u njihovom tovaru banana.

Njihova odbrana ukazala na podatak iz službene zabilješke u kojoj se navodi da je iz skladišta u Mojanovićima izuzeto 1.205 pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain ukupne neto mase oko 1.400 kilograma. Sa druge strane, u optužnici protiv Krstovića se navodi da se radi o količini od 1.206 kilograma, što je za oko 200 kilograma manje od onoga što je navedeno u službenoj zabilješci službenika Uprave policije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Petigru: ”Ruski svijet” ima odjeka na Balkan kroz stvaranje...

“Važno je napomenuti da je invazija Ruske Federacije, i počinjenje zločina agresije na Ukrajinu, motivisano ideološkom koncepcijom...

Glavni grad: Traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u...

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su neke barijere koje su postavljene...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare