KNEŽEVIĆ saslušan – advokat Medojević za STANDARD: Negirao je autentičnost snimka, izjavio da su u akciji učestvovali samo pripadnici UP

Pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević saslušan je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO), nakon objave tri audio snimka na kojima, navodno, on govori o akciji na Cetinju 5. septembra, ističući da je prije i tokom ustoličenja ''držao na vezi'' kriminalne grupe, te da je raščistio ''bagru na Cetinju'', misleći na učesnike građanskog protesta. To je za Standard potvrdio njegov advokat Dražen Medojević, te saopštio da je Knežević negirao autentičnost snimka.

”On je u potpunosti negirao autentičnost tog snimka, rekao je da snimak nije istinit, da je montiran u cilju njegove kompromitacije i diskreditacije kao pripadnika PTJ”, rekao je advokat Medojević Standardu.

Dodao je da je Knežević u izjavi ustvrdio da je akcija na Cetinju 5. septembra sprovedena u skladu sa pravilima službe i zakonom.

”Da su u njoj isključivo učestvovali pripadnici Uprave policije i da je ponosan kako je ta akcija sprovedena, da niko nije stradao, da je prošlo sve bez ikakvih posljedica”, kazao nam je Medojević.

Upitan šta dalje očekuje u ovom slučaju, kazao je da smatra da se protiv Kneževića ne može pokrenuti postupak.

”On je dao izjavu kao građanin, to će sada da cijeni tužilaštvo, da li ima elemenata i da li može da se pokrene bilo kakav postupak. Čekamo, ja smatram da ne može, ali vidjećemo”, zaključio je on.

Podsjetimo, Kneževića je Vlada Zdravka Krivokapića odlikovala nakon ustoličenja Mitropolita SPC Joanikija 5. septembra na Cetinju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

Odović: Naše tvrdnje da je Spajić nezakonito diskvalifikovan, potvrdile...

Naime, u zključcima ODIHR-a se navodi da, “DIK nije potvrdio kandidaturu g. Spajiću, pozivajući se na kontradiktorne...

Penzionisani Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković riješio da se...

Stanković je skoro 45 godina radio na poslovima pravne struke, a po sili zakona penzionisan je sa...

CeMI: Vjerske zajednice se miješale u izborni proces, institucije...

Izborni dan protekao je u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nisu ugrozili regularnost izbornog proces,...

Američka policija pojačala mjere sigurnosti pred očekivano hapšenje Donalda...

Vlasti u New Yorku, Washingtonu i Los Angelesu pojačavaju prisutnost policijskih snaga. Tužitelj na...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare