Izvor:Pobjeda

Komšija im poručio: Ovo je Srbija, nema vas više, ustaše Milove

Vukašin Vojkan Labović i njegova supruga Vesna podnijeli su krivičnu prijavu protiv komšije Mladena Vučinića jer ih je vrijeđao na nacionalnoj osnovi, piše Pobjeda.

Kako su naveli u prijavi, osjećaju se ugroženo u Bjelasičkoj ulici u Podgorici, gdje stanuju. Kako se ističe u krivičnoj prijavi Vukašina Vojkana Labovića, koju je podnio Višem državnom tužilaštvu, 26. avgusta ove godine, optuženi Vučinić je sa umišljajem ugrozio sigurnost, javno podstičući na mržnju prema podnosiocu prijave po nacionalnoj osnovi…

“Jako povišenim tonom, obraćajući se podnosiocu prijave, govorio je: „Đe ste Milovi Turci, majku vam j…. ovo je Srbija, nema vas više ustaše Milove“. Takođe je uputio i riječi: „Pušite k…. komite majku vam j…. nestaćete“. Sve je prethodno uzvikivao uz preglasnu muziku i pjesmu „spremte se, spremte četnici“. Nakon što je prijavljen policiji i policija intervenisala, on je nastavio da vrijeđa i ugrožava podnosioca prijave, upućujući mu riječi: „Izadji p…. ustaška, majku ti j…. Milov Turčine, izrode, svi su tvoji Labovići Srbi, svi se tebe stide, svo naselje te mrzi ustašo“”, navedeno je u prijavi.

Te riječi su kod oštećenog Vukašina Labovića i njegove supruge Vesne Labović izazvale osjećaj straha i ugroženosti, piše u krivičnoj prijavi koja je predata Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Kako je rekao Vukašin Labović, podnosilac krivične prijave VDT u Podgorici, sa svojim problemom je pismeno upoznao Dritana Abazovića potpredsjednika Vlade, Sergeja Sekulovića ministra unutrašnjih poslova, te očekuje odgovore od njih.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare