Izvor:Pobjeda

Komšija im poručio: Ovo je Srbija, nema vas više, ustaše Milove

Vukašin Vojkan Labović i njegova supruga Vesna podnijeli su krivičnu prijavu protiv komšije Mladena Vučinića jer ih je vrijeđao na nacionalnoj osnovi, piše Pobjeda.

Kako su naveli u prijavi, osjećaju se ugroženo u Bjelasičkoj ulici u Podgorici, gdje stanuju. Kako se ističe u krivičnoj prijavi Vukašina Vojkana Labovića, koju je podnio Višem državnom tužilaštvu, 26. avgusta ove godine, optuženi Vučinić je sa umišljajem ugrozio sigurnost, javno podstičući na mržnju prema podnosiocu prijave po nacionalnoj osnovi…

“Jako povišenim tonom, obraćajući se podnosiocu prijave, govorio je: „Đe ste Milovi Turci, majku vam j…. ovo je Srbija, nema vas više ustaše Milove“. Takođe je uputio i riječi: „Pušite k…. komite majku vam j…. nestaćete“. Sve je prethodno uzvikivao uz preglasnu muziku i pjesmu „spremte se, spremte četnici“. Nakon što je prijavljen policiji i policija intervenisala, on je nastavio da vrijeđa i ugrožava podnosioca prijave, upućujući mu riječi: „Izadji p…. ustaška, majku ti j…. Milov Turčine, izrode, svi su tvoji Labovići Srbi, svi se tebe stide, svo naselje te mrzi ustašo“”, navedeno je u prijavi.

Te riječi su kod oštećenog Vukašina Labovića i njegove supruge Vesne Labović izazvale osjećaj straha i ugroženosti, piše u krivičnoj prijavi koja je predata Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Kako je rekao Vukašin Labović, podnosilac krivične prijave VDT u Podgorici, sa svojim problemom je pismeno upoznao Dritana Abazovića potpredsjednika Vlade, Sergeja Sekulovića ministra unutrašnjih poslova, te očekuje odgovore od njih.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

IJZ: Još pet žrtava koronavirusa, 499 novozaraženih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom...

Duraković: Bošnjačka stranka nova snaga razvoja Petnjice

“Na nedavno održanoj sjednici OO BS Petnjica je usvojen Izborni program za čije ostvarenje će se zalagati...

‘Kafanska’ bijela čorba zimsko zadovoljstvo

Sastojci za 1 l čorbe: 300 g luka300 g šargarepe300 g mesa (junećeg ili...

Bečić: Neprolazna je samo naša ljubav prema Crnoj Gori

U Kristalnoj dvorani Vladinog doma, gdje je u decembru...

Dejana Živković U DRUGOM STANJU sa beogradskim biznismenom

Iako im pol bebe nije bitan saznanje da će dobiti sina ih je potpuno raznježilo - navodi izvor...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare