Koprivica: Ispitati Lazovića odmah, od države niko ne smije biti jači

Kako je Zoran Lazović, najodaniji DPS-ov aktivista i specijalac, vodio računa o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, nije ni čudo što je kriminal egzaltirao za vrijeme njegovog vršenja funkcije kao pomoćnika direktora Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, pa svjedočimo iz medijskih i objava nadležnih organa da su u prethodnim godinama pripadnici raznih kriminalnih klanova ubijali, kasapili, međusobno se obračunavali, nerijetko i po cijenu stradanja nedužnih ljudi, pripremali ubistva javnih funkcionera i mnogo čega drugog, saopštio je danas poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Kako je istakao, nakon što su najmonstruozniji kriminalci na čelu sa Veljkom Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja, harali i ubijali Crnom Gorom, Lazović nas je u januaru 2021. godine sa sigurnog mjesta izvještavao da njegovi inspektori opake kriminalce drže na oku 24 sata i da “ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo”.

“Međutim, UP i SDT nas sada obavještavaju da postoji osnovana sumnja da su krajem 2020. godine upravo ova lica počinila teška ubistva više lica na teritoriji Crne Gore”, naveo je Koprivica.

Dodao je da se svakom čovjeku sa zrnom zdravog razuma nameće nekoliko pitanja:

  1. Kako su Lazovićevi inspektori “držali na oku” ove kriminalce, ako su oni počinili više monstruoznih ubistava?
  2. Ko su inspektori koji su “24 časa” posmatrali Belivuka i članove njegovog klana, i gdje su njihovi izvještaji?
  3. Ko je ugostio Belivuka i njegovu opaku ekipu u Crnoj Gori, sa kim su sve imali susrete, kontakte i druženja i kakvi su im još bili planovi?
  4. Zašto ćuti bivša postavka UP?
  5. Koje kriterijume Lazović uzima kad ocjenjuje ko je neprijatelj Crne Gore, ako se neprijateljem ne smatraju poznati regionalni kasapini koji ubijaju građane usred naše zemlje?
  6. Lazović je očito držao pod “budnim okom” učesnike litija u Crnoj Gori, građane koji su se borili protiv prekrajanja izborne volje u Budvi, ali nas je obmanjivao da regionalne kasapine drži pod budnim okom i da oni nijesu opasnost po Crnu Goru i njene građane?
  7. Kakvu će odgovornost snositi Lazović zbog propusta, netačnih informacija i obmana koje su dovele do ovakvih posledica?

Koprivica je istakao da je činjenica da je napravljena ogromna greška, koja je prouzrokovala katastrofalne posljedice – smrt više ljudi, ali i ugrožavanje bezbjednosti građana.

“Zbog nepravovremenog djelovanja, nesavjesnog izvršavanja službene dužnosti i mogućih drugih aspekata koji su doveli do ovakvih posledica i ugrožavanja bezbjednosti, pozivamo institucije da odmah ispitaju Lazovića, bivše rukovodstvo UP, sve inspektore koji su bili zaduženi za praćenje Belivuka i ostalih pripadnika tog klana, kao i da prikupe sve podatke kroz temeljnu i profesionalnu istragu ovog slučaja. Svi slučajevi se moraju dovesti do kraja, država i institucije se moraju obračunati sa svim kriminalnim klanovima i kriminalcima, jer od države niko ne može i nikada više neće biti jači i vjerujemo da će država u narednom periodu to i dokazati”, poručio je poslanik Demokrata.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Novi protest zaposlenih bolnice Meljine, traže hitan sastanak sa...

Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak je zapitala koliki je apsurd da neko ko se deset godina bori za...

Mugoša: Umjesto daljeg urušavanja pravnog sistema, kompletirajmo Ustavni sud

„Umjesto daljeg urušavanja pravnog sistema, kompletirajmo Ustavni sud i na taj način će se pravno valjano zaokružiti...

Upoznajte Čarnu Prelević – jedinu Kangoo Jumps instruktorku u...

"Od kako znam za sebe sam uvijek bila aktivna. Prvo sam upisala baletsku skolu, koju sam i...

Marjanu Vujačiću će se ponovo suditi za dvostruko ubistvo

Prvostepenu presudu je krajem marta prošle godine izrekla sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Pean.

DNEVNI HOROSKOP ZA 27. JANUAR

Ovan Posao: Svi su izgledi da će ovog petka većina tipičnih Ovnova imati dovoljno...

NAJČITANIJE

3 KOMENTARA

guest

3 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Krivoks
Krivoks
21/08/2021•16:11 16:11

Ovaj lik je što bi se u obavještajnom žargonu reklo KORISNI IDIOT. Pogrešno si izabrao adresu trebao si se obratiti picoustom u Srbiju.

Ćuro
Ćuro
22/08/2021•09:19 09:19

Niko osim crkve, je li tako?

borko
borko
23/08/2021•06:17 06:17

Uvidio da mu se svi sprdau oko hapšenja Mićunovića pa je sad krenuo da hapsi Lazovića.