Krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti inspektora kriminalističke policije

Zbog ugrožavanja sigurnosti inspektora kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica, na glavnom pretresu pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici, podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv U.T. (35), albanskog državljanina koji ilegalno boravi u Crnoj Gori.

“Tokom 2018. i 2019. godine kriminalna grupa od četiri člana u kojoj je bio U.T., počinila je sedam krivičnih djela na području Podgorice iz oblasti požara i eksplozija. Ova grupa je za račun više drugih lica iz kriminalne sredine koji se bave zelenašenjem i trgovinom narkoticima, kako se sumnja, podmetala požare na vozilima i jednom magacinskom objektu, a u dva slučaja su izazvali eksplozije bacanjem improvizovane eksplozivne naprave i ručne bombe u dvorišta privatnih kuća u Podgorici”, navode iz Uprave policije.

Nakon dužeg operativnog istraživanja krajem 2019. godine policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su četvoročlanu kriminalnu grupu, nakon čega su ova lica lišena slobode i određen im je pritvor do okončanja krivičnog postupka.

Na glavnom pretresu ovoj kriminalnoj grupi u Osnovnom sudu u Podgorici, 23. oktobra, u svojstvu službenog lica inspektor kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica davao je izjave na okolnosti izvršenih krivičnih djela.

Tom prilikom je U.T. uputio riječi prijeteće sadržine policijskom inspektoru, nakon čega je odmah reagovala državna tužiteljka i izrečena prijetnja je konstatovana u zapisnik.

Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv U.T. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu ovlašćenog službenika Uprave policije Centra bezbjednosti Podgorica.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Italijan hodao 400 kilometara kako bi “razbistrio glavu” nakon...

Muškarca je policija zaustavila rano u ponedeljak u blizini Fana u središnjoj Italiji. Bio...

Studija: Neki onkološki pacijenti sa kovidom-19 mogu da budu...

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) trenutno preporučuje zdravstvenim radnicima da tokom liječenja takvih pacijenata...

Zašto je sve hapšen Luka Bokan: Zadržan u pritvoru...

Njegov dosije započinje 1996. godine, kada je priveden zbog teške tjelesne povrede. Zatim,...

Krivične prijave protiv pet osoba zbog kršenja mjera

“Procesuirane su dvije osobe u Pljevljima zatečene u kršenju mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu...

Đukanović će prisustvovati sjednici Skupštine tokom ekspozea

“U 12 sati mandatar za sastav 42. Vlade Crne Gore iznijeće svoj ekspoze, nakon čega ću otvoriti...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare