Lekić: Svi učsnici u postupku potvrdili da su cigare ostale na licu mjesta nakon dolaska Lukačevića

Advokat Damir Lekić kazao je da je njegov klijent, policijski inspektor Simo Lukačević, ugledni policijski službenik bez ijedne mrlje u svojoj policijskoj karijeri, dodavši da se ni iz jednog od brojnih dokaza koje je ODT Podgorica prikupilo čak ni ne naslućuje da je Lukačević izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Inspektor za privredni kriminal Simo Lukačević uskoro će se naći na optuženičkoj klupi Osnovnog suda u Podgorici pod optužbom da je 1. juna prošle godine od 9.15 do 10 sati kod tržnog centra Gintaš u Podgorici, svjestan da postupa nezakonito kao službeno lice, nevršenjem svoje službene dužnosti, pribavio drugom korist tako što je omogućio jednom licu sakrivanje veće količine cigareta namijenjenih za sivo tržište.

Međutim, njegov advokat Damir Lekić navodi da se iz svih prikupljenih dokaza proizilazi nešto potpuno drugačije.

“ODT Podgorica je sprovelo izviđaj protiv njega i drugih lica povodom predmetnog dogadaja. U tom izviđaju saslušan je velik broj lica, takođe izuzet je video nadzor sa sigurnosnih kamera a prikupljeni su i drugi materijalni dokazi. Međutim iz nijednog od tih dokaza se čak ni ne naslućuje da je Simo Lukačević izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Ni u onom najmanjem dijelu. Iz svih tih dokaza proizilazi nešto potpuno drugačije. Nikako da je bilo kojem licu omogućio da iz auta neovlašćeno odnese nezakonite cigarete namijenjene prodaji na “sivom tržištu”. Svaka cigareta je ostala na mjestu gdje je zatečena od strane njega i njegovog kolege”, poručio je Lekić u reagovanju.

On je dodao da su čak i saslušani učesnici u postupku naveli da nijedna ne samo paklica, nego i cigareta nijesu napustili mjesto izvršenja djela nakon što je na lice mjesta pristupio policajac Lukačević.

“Ni jedna cigareta nije napustila mjesto izvršenja djela nakon sto je na lice mjesta pristupio policajac Simo Lukačević. I to su svi saslušani učesnici u postupku i naveli, čak i oni od kojih se to ne bi ni očekivalo, iz čega se lako da zaključiti da je to istina. Video nadzor u ovom dijelu zbog pozicije na kojem se nalazio nije mogao precizno da nam saopšti činjenice a svakako ni da kompromituje ovakve izjave svih učesnika u postupku koji su do jednog bili dosljedni da su cigare ostale na mjestu gdje su zatečene”, rekao je advokat Lekić.

Stoga, kako je ocijenio, čudi ovakav postupak ODT Podgorica budući da je čak i osoba čije su to cigarete a koja je pravosnažno osuđena za nedozvoljenu trgovinu izričito tvrdila da cigare nisu napustale lice mjesta.

“Ta osoba je objasnila da je osim šteka cigara u vozilu imao i cipele koje su bile upakovane u skoro identične kutije a koje takođe nisu napuštale mjesto izvršenja, kao i kolega Sima Lukačevića koji uopšte nije bio osumnjičen pa čak i osoba koja se nasla na licu mjesta koja je kod Unutrašnje kontrole, policije i ODT bila preliminarni inicijator postupka koji je dobio ovaj epilog koji sad ima. Kod ovakvog stanja stvari najpravičnije i najzakonitije je bilo da je ODT odbacio prijavu protiv Sima Lukačevića kako je to učinio protiv svih ostalih navodnih učesnika u ovom postupku koji su imali status osumnjičenih i obzirom na navedeno, odnosno nedovoljno dokaza sa osuđujuću presudu a dovoljno dokaza za osobađajuću ne vidim ni jedan zakonit razlog za podnošenje ovog optužnog akta i oduzimanja vremena sudu istrajavanjem na suđenju za koje se na samom startu vidi da je bez bilo kakvog valjanog pravnog osnova, a zbog koje greške će na kraju ispaštati samo građani kada se Simu Lukačeviću iz državnog budžeta zbog povrede časti i ugleda bude isplaćivala nimalo mala i nimalo niska suma novca”, zaključio je Lekić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CGO osudio napad na novinara RTCG

“Pozivamo sve društvene aktere da doprinesu smirivanju tenzija i omoguće medijima da se nesmetano bave svojim poslom”,...

Krivokapić i Bečić sa slave poručili: Zajedno ćemo braniti...

"Na slavi sa predsjednikom Skupštine Zajedničkim snagama borićemo se da sačuvamo izbornu volju građana. Nećemo dozvoliti povratak...

Mandić: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke; Joković: SNP...

Mandić tvrdi da niko nema pravo da izda većinsku volju naroda od 30.avgusta 2020.godine. 

Kabinet premijera odgovorio GP URA: Krivokapić nije deklasirao sopstvenu...

Kako je saopšteno jednako je diplomatski skandalozna implicitna tvrdnja GP URA da premijer Krivokapić i Vlada Crne...

Potrošači Vinogradske ulice ostali bez vode, zbog oštećenja magistralnog...

“Ekipe će u ranim jutarnjim časovima pristupiti otklanjanju kvara, očekujemo da će isti biti saniran do 15...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare