Maloljetnici osumnjičeni da su podmetnuli požar u Nikšiću

Policija u Nikšiću identifikovala je dvije maloljetne osobe za koja se sumnja da su podmetnule požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje i identifikaciju izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktivacijom eksplozivnih naprava, identifikovali dvije maloljetne osobe za koje se sumnja da su podmetnule požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću”, saopšteno je iz UP.

Protiv dvije maloljetne osobe je, navodi se, podnijeta krivična prijava državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

“Naime, sumnja se da su oni 24. aprila podmetnuli požar na trgovinskom objektu, kojom prilikom je došlo do oštećenja na objektu i spoljnoj jedinici uređaja za klimatizaciju.
Požar je u kratkom roku lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja, a nakon toga je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija, kao i vještaka iz oblasti elektro struke”, pojasnili su iz policije.

Takođe, kako napominju iz UP, policijski službenici Regionalnog centra bezbdnost „Zapad“ su tokom maja, preduzimajući intezivne i kontinuirane policijsko – tužilačke mjere i radnje, rasvjetlili četiri krivičnih djela iz oblasti požara, a koja su izvršena u prethodnom periodu i po tom osnovu procesuirali pet osoba.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Era smirivanja je završena

Кosovska policija i snage NATO-a su na sjeveru zemlje sa srpskom većinom osujetile tokom vikenda oružanu pobunu....

Požar u noćnom klubu u Španiji, najmanje šestoro poginulih

Požar je izbio u popularnom noćnom klubu Teatre, koji se nalazi u oblasti...

Snima se film o podmornici „Titan“

Film, koji se trenutno zove „Salvaged“ („Spaseni“), dolazi od producenta E. Brajana Dobinsa,...

Vujović: Zna se na kom je putu onaj kome...

Vujović je na društvenoj mreži X naveo da se zna na kojem je putu onaj kome smeta...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare