Izvor:Pobjeda

Maloljetnik koji je jahtom usmrtio djevojku u Budvi pušten da se brani sa slobode

Pušten je na slobodu maloljetnik M.S. optužen da je izazvao pomorsku nesreću u kojoj je poginula Maja Šljivančanin, a povrijeđen njen vjerenik Vladan Stanišić.

To je danas odlučio kotorski Osnovni sud, prihvatajući jemstvo koje je ponudila maloljetnikova porodica, a koje se sastoji od nekretnina vrijednih nešto više od 330.000 eura,

Sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, rekao je da je sud istovremeno odredio maloljetniku mjeru nadzora – zabranu napuštanja boravišta opštine Budva.

Suđenje tom Beograđaninu zakazano je za 26. avgust, ali je, shodno zakonu, zatvoreno za javnost.

U optužnom predlogu protiv sedamnaestogodišnjaka navodi se da je pomorsku nesreću, u kojoj je poginula Šljivančanin, a teško povrijeđen Stanišić, izazvao iz nehata.

To je ocijenilo kotorsko tužilaštvo, koje zastpa taj akt.

– Osnovno državno tužilaštvo Kotor ovom sudu podnijelo je predlog za izricanje krivične sankcije prema mal. M.S. zbog krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti iz čl. 338 st. 4 u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja iz čl. 339 st. 3 u vezi st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore –  navodi se u odgovorima lokalnog suda.

Pomorska nesreća dogodila se 11. jula na otvorenom moru kod Budve, ali ni do danas nije zvanično saopšteno da li je maloljetnik imao dozvolu za upravljanje jahtom i ko je njen vlasnik.

Dva dana kasnije, sedamnaestogodišnjaku je određen pritvor do 30 dana, nakon što je u lokalnom sudu saslušan u prisustvu branioca.

Izvor iz istrage kazao je tada da je jahta prešla preko barke na kojoj su bili Šljivančanin i Stanišić i prepolovila je.

– Nakon sudara, povrijeđeni Stanišić pokušao je da spasi tridesetjednogodišnjakinju, ali je ona na mjestu stradala – kazao je isti sagovornik nakon nesreće.

Rečeno je da se nesreća dogodila između Školjića i Mogren plaže na otvorenom moru.

“Niko od osam osoba koje su bile na jahti nije povrijeđen. Oni su nakon nesreće privedeni u prostorije Centra bezbjednosti Budva i od svih je uzeta izjava. Tužilac, koji je rukovodio uviđajem, naložio je da se uhapsi S.M. (2003), koji je upravljao jahtom”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Stradala Maja Šljivančanin bila je službenica Uprave policije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

Brnabić: Vlada Srbije ukinula sve dozvole i uredbe za...

„Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rješenje i...

CGO osudio napad na novinara RTCG

“Pozivamo sve društvene aktere da doprinesu smirivanju tenzija i omoguće medijima da se nesmetano bave svojim poslom”,...

Krivokapić i Bečić sa slave poručili: Zajedno ćemo braniti...

"Na slavi sa predsjednikom Skupštine Zajedničkim snagama borićemo se da sačuvamo izbornu volju građana. Nećemo dozvoliti povratak...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare