Izvor:Dan

Mario Milošević pred sudom 26. juna

Kontrola optužnice protiv Podgoričanina Marija M. Miloševića (39) i Cetinjana Igora B. Mašanovića (24) i Vukana V. Vujačića (25), koji se terete da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića, zakazana je za 26. jun pred vijećem sudije podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, piše Dan.

Taj sud je u junu 2018. godine, nakon kontrole dokaza, optužnicu za ubistvo Đuričkovića vratio na dopunu istrage. Prema optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Mašanović, a Milošević je dao novac za kupovinu automobi la kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

U optužnici piše da je Mašanović sa umišljajem ubio Đuričkovića, pri čemu je, takođe saumišljajem, doveo u opasnost i život Milorada Radulovića.

Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje predmetnog krivičnog djela. Vujačić je 9. oktobra u Po d gorici od Dragana Jankovića kupio „reno megan“ (PG-BG344) za 2.100 eura.

Mašanović i Vujačić su dan kasnije pratili kretanje Đuričkovića u cilju nalaženja pogodnog mjesta da ga liše života. Sačekali su da Tjuričković uđe u svoje vozilo „tiguan“, a oštećeni Radulović na mjesto suvozača. Kada je Đuričković krenuo vozi lom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je vozilom „reno megan“ ušao u suprotnu kolovoznu traku.

Đuričković je bio prinuđen da zaustavi vozilo, nakon čega je okrivljeni Mašanović, s mjesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu piše u optužnici.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

Brnabić: Vlada Srbije ukinula sve dozvole i uredbe za...

„Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rješenje i...

CGO osudio napad na novinara RTCG

“Pozivamo sve društvene aktere da doprinesu smirivanju tenzija i omoguće medijima da se nesmetano bave svojim poslom”,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare