Izvor:Dan

Mario Milošević pred sudom 26. juna

Kontrola optužnice protiv Podgoričanina Marija M. Miloševića (39) i Cetinjana Igora B. Mašanovića (24) i Vukana V. Vujačića (25), koji se terete da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića, zakazana je za 26. jun pred vijećem sudije podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, piše Dan.

Taj sud je u junu 2018. godine, nakon kontrole dokaza, optužnicu za ubistvo Đuričkovića vratio na dopunu istrage. Prema optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Mašanović, a Milošević je dao novac za kupovinu automobi la kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

U optužnici piše da je Mašanović sa umišljajem ubio Đuričkovića, pri čemu je, takođe saumišljajem, doveo u opasnost i život Milorada Radulovića.

Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje predmetnog krivičnog djela. Vujačić je 9. oktobra u Po d gorici od Dragana Jankovića kupio „reno megan“ (PG-BG344) za 2.100 eura.

Mašanović i Vujačić su dan kasnije pratili kretanje Đuričkovića u cilju nalaženja pogodnog mjesta da ga liše života. Sačekali su da Tjuričković uđe u svoje vozilo „tiguan“, a oštećeni Radulović na mjesto suvozača. Kada je Đuričković krenuo vozi lom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je vozilom „reno megan“ ušao u suprotnu kolovoznu traku.

Đuričković je bio prinuđen da zaustavi vozilo, nakon čega je okrivljeni Mašanović, s mjesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu piše u optužnici.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

Adžić: Nijednom nismo demantovali Radunovića, bilo više poziva ka...

''Ono što je stav policije, ali dok se ne sprovede istraga, ne možemo...

Abazović o pisanju M portala: Prave se konstrukcije od...

"Vidjećemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa o nepovjerenju Vladi pa ćemo...

Vesni Bratić oduzet diplomatski pasoš

''Išla bih, možda, i u inozemstvo nego mi ministar (neustavni) izvanjskih poništio dipl....

Korona presjek: Preminula jedna osoba, 548 novooboljelih

Kako je saopšteno, izvršeno je 1.656 analiza.  Oporavljenih je 769,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare