MCP O NAVODNOM PRIKRIVANJU PEDOFILIJE: Odbacujemo sve neuko zakulisne “senzacije”, na djelu diskriminacija i demonizacija SPC u Crnoj Gori

Nakon što je juče saopšteno da je Više državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo izviđaj protiv Mitropolije crnogorsko-primorske (MPC) Srpske pravoslavne crkve i mitropolita Joanikija, zbog navodnog prikrivanja pedofilije, povodom prijave nevladine organizacije Montenegro International, danas su se oglasili iz MCP-a.

Iz Mitopolije su u saopštenju naveli da “sa indignacijom odbacuju sve ove: i formalno i suštinski, i pravno i moralno, neuko zakulisne “vijesti senzacije”, jer su to isključivo plodovi davno ogoljenih i ostarjelih – zlih namjera. Štaviše, tvrde da je na djelu diskriminacija SPC u Crnoj Gori i njenih vjernika koja traje i ne prestaje”.

Reagovanje Mitropolije crnogorsko-primorske prenosimo integralno:

Svjedočimo danas opet novim pokušajima da se beznačajna činjenica što je Bojanu Jovanoviću, autoru knjige “Kako smo ubili Boga” (u izdanju NVO Montenegro International) – najzad stigao poziv Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da svjedoči o onom što je napisao.

Ne treba da čudi okolnost što je podnosilac te krivične prijave upravo NVO Montenegro International izdavač knjige “svjedoka” (koji će da svjedoči) – Bojana Jovanovića. Ovo lice je u tom svom “autorskom djelu” iznijelo niz kleveta na račun SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Ova slabašna i krhka pravna mašta ovih “protagonista” – obiluje deficitom – zdravog razuma.

Naime, to lice (kome je napokon stigao poziv da svjedoči u Beogradu) treba da se sasluša kao svjedok u postupku koji je zapodenuo izdavač njegove knjige (autorskog nedjela) po zamolnici Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Dakle, očekuje se da autor ne/djela svjedoči po krivičnoj prijavi izdavača “njegove knjige”. To jeste apsolutni nonsens. Ali, ne može elementarno biti nikakva “vijest”, niti novost, pošto su u pitanju stara i znana zloćudna nastojanja jasno uperena protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, njenog mitropolita Joanikija i cijele Srpske pravoslavne crkve.

Na djelu je još jedan pokušaj da se u duhu bogoboračkog progona SPC u Crnoj Gori izazove stara atmosfera i demonizacije i diskriminacije SPC u Crnoj Gori i njenih vjernika koja traje i još uvijek ne prestaje. I ništa više ni dalje od toga ovdje nema.

Ovaj “kreativni” naum se lako da razobličiti uz najosnovnije poznavanje pravnih zakonitosti da: svako fizičko i pravno lice u Crnoj Gori i bilo gdje u prosvjećenom svijetu može da podnese krivičnu prijavu protiv bilo kojeg drugog lica, a nadležno tužilaštvo je dužno da po svakoj krivičnoj prijavi postupi. To čini tako što otvora tzv. “izviđaj” u okviru kojeg preduzima radnje koje smatra nužnim u vezi tvrdnji iz bilo koje i kakve, pa i ove – “nikakve” krivične prijave. Prije negoli je kao takvu odbaci, jer je ovdje riječ o krupnoj besprizornosti “kompletnog nauma i poduhvata”.

U ovom slučaju nije ni započeto krivično gonjenje bilo kojeg lica. Nijedno lice ovdje nije ni saslušano kao osumnjičeni.

Dakle, nažalost imamo na djelu “samoispunjavajuće proročanstvo” i promociju “knjige”, gdje izdavač podnosi krivičnu prijavu povodom okolnosti “iz knjige”, koju je on izdao, a oko kojih tužilaštvo, po službenoj dužnosti saslušava, kao svjedoka, autora te knjige, kao što to uvijek obično i biva.

Valja naglasiti da je Više državno tužilaštvo u Podgorici autora ove knjige moralo potraživati i preko tužilaštva u Beogradu zato što on “samog sebe” nije učinio dostupnim nadležnim organima države Crne Gore. Za nevjericu.

Uz punu vjeru u pobjedu Božje istine, da će se i ova prljava, tek nalik pravna “predstava” okončati brzo i na zakonit način, Mitropolija crnogorsko-primorska sa indignacijom odbacuje sve ove: i formalno i suštinski, i pravno i moralno, neuko zakulisne “vijesti senzacije”, jer su to isključivo plodovi davno ogoljenih i ostarjelih – zlih namjera.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

DEJAN RADONJIĆ je novi trener Panatinaikosa

On je u srijedu doputovao u Atinu u društvu agenta Miodraga Ražnatovića i tamo je postigao...

Đukanović: Jasna poruka o značaju Zapadnog Balkana za EU,...

“Sastanak Sjevernoatlantskog savjeta sa partnerima o zajedničkim naporima za odgovore na nove izazove. I u ovom formatu...

Crnogorka je ta: Biković donio odluku i svi čestitaju

Kako je poznato Miloš Biković oduvijek je svoje izabranice čuvao od javnosti, a sada je prvi put...

Šehović: Abazovićevoj Vladi treba hitno uskratiti podršku

“Abazovićevoj Vladi treba hitno uskratiti podršku. Očigledno je da se manjinskom vladom upravlja sa strane”, poručio je Šehović.

MSC kupuje kompaniju Port of Adria iz Bara?

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je 24. juna da je Vlada zainteresovana da kupi Port...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare