test

Mugoša: Saglasna sam da SDT utvrdi sve činjenice, i ja sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena

Standard

20/11/2023

16:48

Sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša uputila je reagovanje, nakon što su je danas na pres konferenciji pominjali lideri Nove i DNP-a Andrija Mandić i Milan Knežević, poručivši da treba saznati postoji li komunikacija Vesne Medenice i Mugoše o presudi za 'državni udar'.

”S obzirom na to da sam već sedam godina izložena medijskoj hajci, a danas se moje ime i prezime dovodi u vezu sa kupovanjem presude jer je okrivljeni Andrija Mandić uvjeren da je prvostepena presuda kupljena, saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandiem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu”, navela je Mugoša u reagovanju.

Ovo tvrdi zato što smatra da sudija sa toliko godina iskustva ovakve greške ne pravi slučajno.

”Ali vjerovatno je mislila da se time niko neće baviti s obzirom na obimnost presude i dokaza”, dodala je Mugoša.

Podvukla je da i danas stoji iza svoje odluke i odgovorno tvrdi da je donijeta jedino i isključivo, na osnovu spisa predmeta.

“Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacoinog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogucnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajucu presudu a nisu to učinili. I na kraju, ne samo za ovu odluku nego i za svaku odluku koju sam donijela stojim samo ja jer svaka moja odluka je jedino i isključivo donijeta na osnovu spisa predmeta. Ovo je Crna Gora i sve se zna, ja mirno čekam da se konačno utvrdi zbog cega je donijeta takva odluka Apelacionog suda”, zaključila je Mugoša.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: PR Centar

Ostavite komentar

Komentari (0)