MUP: Uhapšene dvije osobe zbog omalovažavanja policajaca

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da su juče na području Crne Gore registrovana tri prekršaja JRM (drsko ponašanje, ometanje, omalovažavanje policijskog službenika i prijetnja), te da su dvije osobe uhapšene.

“Jedno osoba iz Podgorice uhapšena je zbog prekršaja iz čl.11 Zakona o JRM počinjenog na štetu službenika Stanice policije za JRM OB Podgorica, i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priveden Sudu za prekršaje u Podgorici”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, kako dodaju, u Podgorici je uhapšena zbog počinjenog prekršaja iz čl.8 Zakona o JRM, koje je takođe uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden Sudu za prekršaje u Podgorici.

Osim toga, dodaju iz resora, registrovano je i pet prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su tri osobe uhapšene.

“Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila teške i pet lake tjelesne povrede. Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, uhapšeno je devet osoba”, navodi se u biltenu MUP-a.

Navodi se da juče je na teritoriji opštine Kotor od strane policijskih službenika SGP izvedena lokalna akcija “Pojačana kontrola kretanja, rada i zakonitosti boravka stranih državljana”.

“Tom prilikom utvrđene su nepravilnosti u odnosu na devet stranih državljanina, zbog čega je izdato i naplaćeno devet prekršajnih naloga”, zaključuju iz MUP-a.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare