Uhapšen Podgoričanin: Zaplijenjeno 260 kilograma marihuane (FOTO)

Policijski službenici zaplijenili su sinoć 260 kilograma marihuane na graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša i uhapsili B.G. (37) iz Podgorice koji je upravljao kamionom Volvo u kom je pronađena droga.

”Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići – Deleuša sinoć je realizovana policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala, sprovođena u periodu od više mjeseci kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, u cilju presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope”, saopšteno je iz Uprave policije.

U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina Crne Gore – Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu.

Detaljnim pregledom kamiona, u posebno izrađenom „bunkeru“ u priključnom vozilu, pronađeno je i oduzeto oko 260 kilograma kilograma marihuane koja je bila upakovana u 45 većih pakovanja.

”U kamionu nije bilo legalne robe namjenjene za izvoz, već je kao prazan trebao da napusti teritoriju Crne Gore”, navedeno je u saopštenju.

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela upućuje na sumnju da jedroga bila namijenjena daljem krijumčarenju ka jednoj od zemalja Zapadne Evrope.

O ovom događaju je odmah obaviješten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.G. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala u kontinuitetu sprovodi akcije na presijecanju krijumčarskih kanala koji vode preko teritorije Crne Gore ka zemljama regiona i Zapadne Evrope, kojima je, samo u toku 2020. godine, spriječeno krijumčarenje više od 2 i po tone opojne droge marihuana i 12 kilograma opojne droge heroin, dok je od početka ove godine, u četiri policijske akcije zaplijenjeno više od 1 tone opojne droge marihuana”, podsjećaju u UP.

Akcije se realizuju u saradnji sa partnerskim službama, kao što je Uprava carina Crne Gore, i srodnim službama na međunarodnom nivou.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare