Nastavak jačanja regionalne saradnje u rješavanju izazova u borbi protiv trgovine ljudima

Delegacija Crne Gore koju je predvodila načelnica Odjeljenja za borbu protiv trgovine ljudima Tijana Šuković, a u čijem su sastavu pored predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije bili i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Uprave za inspekcijske poslove, boravila je 20. i 21. juna 2022. godine u radnoj posjeti institucijama i organizacijama zaduženim za pitanja borbe protiv trgovine ljudima Republike Sjeverne Makedonije.

Posjeta je imala za cilj da se učesnici upoznaju sa dobrim praksama koje se primjenjuju u R. Sjevernoj Makedoniji u domenu borbe protiv trgovine ljudima kao i da razmijene informacije, uz poseban fokus na borbu protiv radne eksploatacije, a u cilju dalje nadogradnje uspostavljenih mehanizama u ovoj oblasti.

Crnogorska delegacija se sastala sa državnom sekretarkom u Ministastvu unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije i nacionalnom koordinatorkom za borbu protiv trgovine ljudima Magdalenom Nestorovskom koja je ujedno i predsjednica Nacionalne komisije za borbu protiv trgovine ljudima. Sastanci su održani i sa predstavnicima državnog tužilaštva, članovima mobilnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, nacionalnog mehanizma za upućivanje i zaštitu žrtava trgovine ljudima, inspektorata rada kao i NVO.

Tokom sastanaka istaknuta je važnost efikasne unutrašnje koordinacije u borbi protiv trgovine ljudima i daljeg jačanja regionalne i međunarodne saradnje u rješavanju identifikovanih izazova u oblastima prevencije, identifikacije, zaštite i dobrovoljnog povratka žrtava trgovine ljudima.

Posjeta je organizovana uz podršku Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Crnoj Gori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović: Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren...

Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren tokom sezone. To je saopštio ministar ekonomskog razvoja i...

“Putin na njega vrši VELIKI PRITISAK”-BJELORUSIJA SPREMA NAPAD NA...

Na sastanku sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom tokom vikenda, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je slanje balističkih...

Milatović o izjavi Brnabić: Izgleda da licemjerju ni nebo...

"Abolicija za dokone granične policajce MUP Srbije koji su bez znanja državnog vrha maltretirali naše poslanike više...

Crna Gora se hrabro borila protiv Španije, ipak ništa...

Tim Vladimira Gojkovića je pružio sjajan otpor Španiji. Podmlađene ajkule dobro su parirale jednom...

VIDEO: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi...

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare