Izvor:Pobjeda

Nikolić pred djecom tukao trudnu Nerdu više od osam sati

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dalibora Nikolića (34) za svirepo ubistvo trudne supruge Zimrite Nerde koju je u noći između 15. i 16. januara tukao osam sati koristeći pored pesnica i bejzbol palicu, piše Pobjeda.

Za Zimritu Nerdu koban je bio posljednji udarac koji je primila u kuhinji zbog banalnog razloga oko toga ko će skuvati kafu.

“Nikolić je od 22 sata 15. janura do 6 sati narednog dana tukao i na svirep način, sa umišljajem, lišio života bremenitu suprugu Zimritu Nerdu tokom svađe u vezi prestanka njihove zajednice i za vrijeme dok se troje njihove maloljetne djece (od 10, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući”, navodi se u optužnici koju potpisuje tužiteljka Ana Radović.

Od više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom koje je Nerda primila skoro da nije bilo mjesta na njenom tjelu bez krvavih podliva.

Nakon prijema u bolnicu ljekari su konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših među kojima su prelomi žbične kosti na obje ruke kao i prelom lisne kosti na desnoj nozi.

U optužnici se navodi da je Zimrita cijelo vrijeme trpjela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja.

Poslije osam sati batinjanja Zimrita je ležala u krevetu i nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu.

U nekom trenutku je ipak došla do kuhinje i ponudila da ipak ona skuva kafu što je razbjesnilo Nikolića.

Nakon što se nije sklonila, kako joj je rekao, Nikolić je suprugu udario pesnicom u dio lica ispod desnog oka.

Zimrita je od ovog udarca izgubila svijest usljed izliva krvi u mozak i pala na tlo.

“Došlo do posljedičnog naglog prekomjernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak”, precizirano je u optužnici.

Sedam dana kasnije, 22. janura, Zimrita je preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Nikolić se u Višem tužilaštvu u Podgorici branio ćutanjem dok je pred osnovnim tužiocem u Baru djelimično priznao djelo, ali umanjujući broj udaraca i vrijeme trajanja cijelog događaja.

On je ispričao da je 12 godina bio u braku sa Zimritom Nerdom i da su sa troje djece živjeli u barskom naselju Sokolana.

Povod za svađu su, prema riječima Nikolića, bile ,,sitnice i gluposti, oko problema koje su imali u braku u ranijem periodu, kada je ona odlazila od njega, kao i oko problema koje je imao sa njenom braćom“.

Optuženi je ispričao i da je supruzi rekao da im brak ne ide dalje tako što će on nju da tuče a ona da stalno bježi i da mu konačno kaže da ne želi sa njim da živi i da se rastanu.

Pošto je Zimrita Nerda saopštila da ne želi više da živi sa njim, Nikolić je ustvrdio u tužilaštvu da je prihvatio njenu odluku ali da sačeka da joj prođu modrice koje je imala od ranije, a koje joj je zadao prilikom nekih ranijih fizičkih napada.

Optuženi je ustvrdio da je supruga onda promijenila mišljenje i kazala mu da se šalila i da će nastaviti život sa njim što je njega razbjesnilo pa je počeo da je vrijeđa i viče na nju i na kraju udari jednom ili dva puta pesnicom u lice.

Poslije nekoliko udaraca palicom, Nikolić navodi da ga je supruga zamolila da je ne tuče i da razgovaraju što su i učinili.

Razgovor i svađa, su prema njegovim tvrdnjama, trajali do kasno u noć. On je priznao da je prilikom svađe oko toga ko će da skuva kafu udario pesnicom u glavu dodajući da je pala glavom na pločice ciljajući na okolnost da je to razlog njene smrti.

Pošto je vidio da je bez svijesti, odnio je do kupatila gdje je poslije polivanja vodom na momente dolazila k sebi i blago se tresla.

Poslije nekog vremena, Nikolić je Zimritu smjestio na zadnji dio automobila i pozvao komšiju koji je kao podstanar živio u dijelu njegove kuće da Zimritu odvedu do bolnice.

Ispred bolnice, komšiji je kazao da doktorima saopšti da je Zimrita pala i da je on na poslu.

Nikolić je ušao u prvi taksi i odvezao se do Podgorice odakle se drugim taksijem uputio prema Srbiji ali sa graničnog prelaza vraćen je u barsku stanicu policije.

Međutim, njegova odbrana je opovrgnuta, iskazom komšije koji je pred tužiocima ispričao da je tokom cijele noći čuo svađu i tuču a što je potvrđeno brojem povreda u obdukcionom nalazu.

Nalazom i mišljenjem vještaka medicinske struke utvrđeno je da izliv krvi u mozak nije posljedica pada na pločice već udarac pesnice u predio lica ispod desnog oka.

Nikolić je pred osnovnim tužiocem u Baru kazao i da je znao da mu je supruga u drugom mjesecu trudnoće jer mu je tu vijest saopštila dva dana prije ovog događaja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dugoročna prognoza: Još nije gotovo sa kišom

Tako makar govore dugoročne računarske prognoze, koje predviđaju kako sa kišom još nije gotovo.

Dukljani posjetili plavu grobnicu Crnogoraca, simbol hrabrosti i žrtve...

Na Badnje jutro 1916, brod Brindizi koji je prevozio crnogorske dobrovoljce iz Sjeverne Amerike prema Crnoj Gori,...

Stigli prvi gosti sa Baltika: U Tivat sletjelo 116...

Njih su na Aerodromu Tivat dočekali predsjednik Odbora direktora To Montenegro - Air Montenegro Pavle Ljesar, član...

Ramazzotti otpada, u Bar stiže druga velika zvijezda?

Crne Gore nema u okviru svjetske turneje pod nazivom "Battito infinito", objavljene na zvaničnom sajtu slavnog muzičara,...

Koncert Nine Žižić za kraj “Majske priče u Prijestonici”

"Za nama su 22 dana raznovrsnog muzičkog, kulturno-zabavnog i dječijeg programa, tokom kojih je Prijestonica bila prava...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare