Nikšić: Osumnjičen da je uznemiravao djecu, prijetio oštrim predmetom

Policija je u Nikšiću postupila po prijavi građana od 18. oktobra, da u ulici Josipa Sladea nepoznato lice uznemirava djecu prilkom izlaska iz jedne privatne obrazovne ustanove. Kako su saopštili iz Uprave policije na licu mjesta je zatečeno i u službene prostorije dovedeno lice D.M. (52).

“U službene prostorije pristupila su i dva roditelja djece koja su se nalazila u ovoj obrazovnoj ustanovi i sa njima je obavljen razgovor. Upoznat je tužilac koji se izjasnio da u radnjama lica D.M. nema elemenata krivičnog djela.

Osim toga, pripadnici policije u Nikšiću i nekoliko dana prije pomenutog događaja postupali su po prijavama građana u odnosu na narušavanje javnog reda i mira i nedolično ponašanje od strane D.M”, navode u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, 14. oktobra telefonskim putem je jedno lice prijavilo da ga je u ulici Josipa Sladea fizički napala njemu nepoznata osoba, na način što ga je udarila stisnutom pesnicom u predjelu glave, nakon čega se udaljila sa lica mjesta.

“Istog dana još jedno lice je prijavilo da ga je nepoznato lice u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Josipa Sladea fizički napalo te se udaljilo sa lica mjesta.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su došli do saznanja da je oštećena lica fizički napao D.M. i on je doveden u službene prostorije radi obavljanja razgovora.

Protiv D.M. je podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja fizički napad iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru.
Takođe, 16. oktobra je dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić telefonskim putem prijavila jedna osoba da je u trgovinski objekat u kojem je zaposlena došlo nepoznato lice koje joj je uputilo prijeteće riječi i prijetilo joj oštrim predmetom”, kažu iz policije.

Istoga dana prijavljeno je, dodaju, nepoznato lice da je u jednoj poslastičarnici u ulici Alekse Backovića prijetio oštrim predmetom jednom maloljetnom licu.

“Preduzimajući mjere i radnje u cilju identifikacije lica i rasvjetljavanja navedenih događaja policijski službenici su operativnim putem došli do saznanja da se radi o licu M.G. (52) iz Nikšića, koji je pronađen i doveden u službene prostorije.  

O navedenom događaju je upoznat državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se M.G. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Nakon saslušanja državni tužilac je donio ovom licu rješenje o zadržavanju do 72 sata, nakon čega mu je od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću određen pritvor i on je sproveden u UIKS.

Pripadnici policije u ovim kao i u svim ostalim slučajevima postupaju po prijavama građana i preduzimaju sve mjere i radnje shodno svojim zakonskim ovlašćenjima”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare