Izvor:Pobjeda

Novi detalji u istrazi ubistva Šćepana Roganovića: Provjeravaju tokove novca Vujića i saučesnika

Istražitelji prikupljaju podatke o novčanim transakcijama više osoba koje Specijalno državno tužilaštvo povezuje sa ubistvom Novljanina Šćepana Roganovića – nezvanično saznaje Pobjeda.

Uporedo sa krivičnom istragom sprovode se i finansijske provjere, prate se tokovi novca tih osoba za koje se vjeruje da su direktno bile uključene u zločin ili su bile saučesnici. Pod istragom tima koji radi na ovom slučaju obuhvaćeno je više osoba, a među osumnjičenima je Krsto Vujić koji je označen da je organizator kriminalne grupe i za njim je raspisana međunarodna potjernica, dok je nacionalna potraga objavljena za Milijem Bajramovićem zbog sumnje da je bio član grupe. Nedavno je, u ovoj istrazi, uhapšen i Baranin Dino Ibrahimović, koji se tereti da je umiješan u ubistvo Novljanina.

Njemu je pritvor određen zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. Istražitelji tragaju i za I. G. zbog sumnje da ima veze sa ubistvom Roganovića. Inspektori su razotkrili uloge i zadatke osoba koje povezuju sa ovim zločinom i prikupljeni su materijalni dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da su Roganovića 13. februara brutalno ubili na stepeništu Sima Matavulja koje od Kanli kule vodi do glavnog gradskog trga u Herceg Novom. Među prvim identifikovanim bio je Miloš Đuričković iz Herceg Novog i njemu su lisice stavljene šest dana nakon zločina.

[irp]

U prvim danima istrage policija je naslućivala da počinioce ove brutalne likvidacije treba tražiti u redovima škaljarskog klana i grupa koje blisko sarađuju sa njima jer je Šćepan Roganović bio brat Duška Roganovića koji, prema podacima policije, slovi za člana kavačke kriminalne grupe. Ubijeni Šćepan Roganović nije bio bezbjednosno interesantna osoba i ubijen je iz bezobzirne osvete, saopšteno je početkom marta na konferenciji čelnika tužilaštva i Uprave policije.

Za sada je poznato da je Vujić iz Herceg Novog u 2019. godini formirao kriminalnu grupu. Ime Vujića bilo je više puta u medijima i njega crnogorske službe povezuju sa škaljarskim kriminalnim klanom koji blisko sarađuje sa barskom grupom koju nakon smrti Luke Đurovića predvodi Alan Kožar.

Istražitelji imaju saznanja o ulozi svih, pa osnovano sumnjaju da je I. G. pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. Takođe, I. G. je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznate osobe motocikl „piaggo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića. Motocikl je I. G. prevezao do Herceg Novog, gdje ga je u mjestu Zelenika predao Vujiću i Bajramoviću. Policija je Bajramovića označila da je direktni izvršilac ubistva Roganovića.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Bošković: Nikom iz vladajućih struktura nije palo na pamet...

"Kao što smo više puta nagalasili, ali i pokazali zdravlje je vrhunski prioritet kada je Vlada u...

Počinje gradnja novog mosta na Vruji

Izvođač radova, podgoričko preduzeće “Fidija” ugovorom se obavezalo da će radove završiti do kraja ove godine.

“MOLIO SAM BOGA DA DOBIJEM MUŠKO DIJETE”

Molio sam Boga da dobijem muško dijete, zato što za muško znam kako ću i šta ću,...

Gaši: Tači će sigurno biti saslušan u Hagu kao...

On je to rekao za portal Kosovo online nakon najave Tačija da će u ponedjeljak otputovati za...

Najveća studija o tipu ljudi koji najčešće umiru od...

Istraživači sa Univerziteta u Oksfordu i Londonske škole higijene i tropske medicine pregledali su evidenciju pacijenata britanske...

NAJČITANIJE

UPRKOS MJERAMA NKT-A: Iz Beograda za Crnu Goru za...

Ukoliko ste u prilici da sebi priuštite taj luksuz, onda za vas ne važe mjere Nacionalnog...

Mrzim ovaj svijet u kojem muškarci oblače svoje žene...

Prenosimo dio govora Kijanu Rivsa koji je oduševio cio svijet: "Mrzim svijet u kojem muškarci...

“ŽENE ZAUZET JE”: Bilder sa protesta u Beogradu postao...

Nemanja Milenović nije ni slutio da će dobiti preko noći ogroman broj obožavateljki i obožavalaca kada je usred...

Đurišić najavio tužbu protiv MUP-a: Nisam kriminalac, brat mi...

Ranko Crni Đurišić, kojem je prije dva dana oduzet žuti "Hamer", najavio je za Standard da će sjutra podnijeti...

Korona virus se možda prenosi vazduhom, ali ne baš...

Kada se pomene prenošenje korona virusa vazduhom, mnogi pomisle da je dovoljno proći pored zaraženog i da...

Komentari

avatar