Izvor:pobjeda

Obustavljen postupak protiv Vukotića za pokušaj ubistva Radonjića, Stupara i Zvicer

Više tužilaštvo u Podgorici obustavilo je krivični postupak protiv Jovana Vukotića koji slovi za vođu ,,škaljaraca” i Milića Šakovića zbog sumnje da su pokušali da ubiju Miloša Radonjića i Vojina Stupara 2016. godine u Kotoru.

Protiv Vukotića je obustavljen i postupak za napad na Tamaru Zvicer, supruge vođe suparničkog kavačkog klana Radoja Zvicera, potvrdio je za Pobjedu advokat Damir Lekić.

Vukotić je juče pušten iz Istražnog zatvora u Spužu gdje se nalazio pet i po mjeseci radi istrage u kojom je ipak utvrđeno da nije uučestvovao u pokušajima ubistva Radonjića, Stupara i Tamare Zvicer.

Vukotić je i ranije pred istražiteljima negirao optužbe na njegov račun navodeći da se u vrijeme napada nije nalazio u Kotoru, niti u Crnoj Gori.

Nakon što su njegove tvrdnje potvrđene iskazima koje su brojni svjedoci dali u istrazi, a posebno iskazom Stupara koji je tvrdio da nije video napadače, niti da zna ko su oni, Vukotić je pušten iz pritvora.

Prema navodima iz natredbe za sprovođenje istrage, Vukotić se teretio da je zajedno sa Milićem Šakovićem i sada pokojnim Igorom Dedovićem 27.marta 2016.godine, oko 20.30 časova, u kotorskom naselju Rakite pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića ispalivši na njih više projektila iz više komada oružja.

Jedan od ispaljenih projektila pogodio je Stupara u predjelu trbuha nanoseći mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Vukotić je bio osumnjičen da je dva mjeseca kasnije u maju 2016. godine Tamari Zvicer automobilom preprečio put u kotorskom naselju Dobrota i potom zapucao iz pištolja. Nije, međutim, pogodio ni Zvicer, niti automobil u kom se nalazila, već kola koja su bila parkirana nedaleko odatle.

Zvicer je nakon pucnjave javno optužila Vukotića da je pucao na nju, dok je Vukotić to demantovao, tvrdeći da se tog dana nalazio u Sloveniji.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Održan Kongres Sindikata energetike – Kajević ponovo na čelu

Kajević za Pobjedu ističe da će nastaviti sa aktivnostima kao i do sada na poboljšanju materijalnog statusa...

TRI MJESECA OD SAJBER NAPADA: Informacioni sistem još ne...

Sajber napad na vladinu infrastrukturu ogolio je slabosti sistema. Nemogućnost sprovođenja javnih nabavki usporila je mnogo toga...

Andrijevica: Uhapšen zbog nasilja nad bratom

“Osumnjičenom B.V. se stavlja na teret da je 4. decembra, oko 10.20 časova, primjenom grubog nasilja narušio...

Air Montenegro: Od naredne godine dodatni letovi za Prag,...

Letovi iz Tivta ka Pragu odvijaće se od maja i to četiri puta sedmično, dva puta više...

Stupilo na snagu ograničenje cijena ruske nafte i zabrana...

Odluka o ograničenju cijena ruske nafte od 60 dolara po barelu omogućava da se ona prodaje trećim...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare