Izvor:rtcg

Odbačena tužba zbog izbora Vukšića na čelo ANB-a

Upravni sud Crne Gore, u vijeću sastavljenom od sudija Muzafera Hadžajlića, predsjednika vijeća Snežane Vukčević i Ljiljane Šoškić, odbio je tužbu poslanika SDP-a vezano za rješenje o izboru Dejana Vukšića za direktora ANB-a.

Presuda je objavljena. SDP je tužbom tražio poništenje rješenja Vlade broj 04-3268/3 od 11.juna 2021.godine, kojim je Vukšić imenovan na čelo tajne službe.

“Na usmenoj raspravi pred sudom, tužioci su, preko punomoćnika, ukazali da se obaveza Vlade ne završava u ovom slučaju na dostavljanju predloga Skupštini na mišljenje, već je neophodno da se o predlogu Skupština i izjasni, kakvu normu sadrži novi Zakon o unutrašnjim poslovima kada je u pitanju izbor direktora Uprave policije, u članu 15 stav 7, sve u cilju onemogućavanja zloupotrebe i tumačenja istovjetne norme, kakvu je sadržao i raniji Zakon o unutrašnjim poslovima. U konačnom su predložili da se tužba usvoji, rješenje tužene poništi i tužiocima naknade troškovi spora”, navodi se u tekstu presude.

Kako se tvrdi, u odgovoru na tužbu tužena – Vlada Crne Gore – ostala je pri razlozima osporenog rješenja, predlažući da se tužba odbije kao neosnovana, posebno imajući u vidu da Skupština Crne Gore nije ispoštovala rok propisan odredbom člana 41 Zakona o upravnom postupku u kome je bila dužna da da mišljenje o dostavljenom predlogu.

“Odnosno da se istekom navedenog roka, koji je bezuspješno protekao, ima smatrati da je tražena saglasnost data”, navodi se u tekstu presude.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić imenovao je Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), i rješenje o tome je 11.juna objavljeno u Službenom listu. Vukšić je za vršioca dužnosti imenovan u decembru, a to stanje mu je isticalo ističe 17. juna.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kina šalje trupe u Rusiju na zajedničku vojnu vježbu

Učešće Kine u zajedničkim vježbama "nije povezano sa trenutnom međunarodnom i regionalnom situacijom", navodi se u saopštenju...

Predate inicijative za smjenu Đurović i izglasavanje nepovjerenja Vladi

Inicijativu je potpisalo 32 poslanika. Evo šta su naveli u inicijativi: 

Crnomorska flota dobila novog komandanta

Ruske vojne baze na ovom poluostrvu bile su zahvaćene eksplozijama u prethodnih devet dana.

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

Adžić: Nijednom nismo demantovali Radunovića, bilo više poziva ka...

''Ono što je stav policije, ali dok se ne sprovede istraga, ne možemo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare