Odbijene žalbe: Lazović i Pantović ostaju u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore na današnjoj sjednici je donio rješenje kojim je kao neosnovane odbio žalbe branilaca okrivljenih Petra Lazovića i Radovana Pantovića, podnijete protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora nakon podizanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva.

“Navedenim prvostepenim rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor okrivljenima Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću. Petar Lazović se sumnjiči da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, produženo krivično djelo krijumčarenje, te krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, naveli su iz Apelacionog suda.

SDT Radovana Pantovića tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici pritvor je produžen zbog mogućnosti od bjekstva. Određeno je da će pritvor trajati do dalje odluke suda.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zenka: Veliki broj naših glasača nije izašao u prvom...

“Nismo očekivali ovoliko glasova, ipak je ostvarena značajna brojka.Očekivali smo da dobijemo dovoljno glasova da naš kandidat...

Crnogorski penzioneri uputili skoro 90.000 eura pomoći Turskoj i...

Fond PIO je nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera donio odluku...

Damjanović: Uvođenje jedinstvenog šaltera pojednostaviće usluge u prekograničnoj trgovini

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mapa puta je pripremni dokument koji sadrži set izvještaja o sprovedenim...

CEDIS: Zbog prekida kabla djelovi Murtovine, Zlatice, Doljana i...

Zbog prekida kabla 10 kV Kom, izazvanog radovima trećeg lica, bez napajanja su: Dio Doljana (Mosorska), Kučki...

Značajan rast investicija u sektoru elektronskih komunikacija

Kako navode iz EKIP, ostvarene investicije su za 33,54 procenta veće u odnosu na 2021. godinu kada...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare