ODT Podgorica pokrenulo postupak protiv Maria Miloševića zbog prijetnji Spasojeviću

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović preispitaće prethodni rad postupajućih državnih tužilaca u ovim predmetima.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici preduzima sve neophodne radnje u cilju otkrivanja krivičnih djela koja su izvršena na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

– Zbog prijetnji koje je uputio načelniku Istražnog zatvora, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je postupak protiv pritvorenog lica (M.M. – Mario Milošević), zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. O navedenom događaju dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu upoznata je 24. novembra 2022. godine i istog dana je naložila prikupljanje neophodnih obavještenja, izuzimanje video nadzora i dostavljanje spisa predmeta na ocjenu i mišljenje. Postupajući po nalogu dežurne državne tužiteljke Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad dostavilo je spise predmeta 2. decembra 2022. godine, na osnovu kojih je i formiran predmet.

U predmetu koji se odnosi na postavljanje eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Istražnog zatvora naloženo je preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji koje mogu da dovedu do otkrivanja učinilaca krivičnog djela – izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovom predmetu donijete su naredbe za odgovarajuća vještačenja.

U skladu sa nalogom vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović preispitaće prethodni rad postupajućih državnih tužilaca u ovim predmetima- saopštio je rukovodilac ODT-a Podgorica Duško Milanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bojović: Ginisova knjiga rekorda frapirana crnogorskom parlamentarnom većinom

"Premijer od tri procenta upravlja Vladom koju čine stranke od šest odsto. Vladu čuvaju izborni dobitnici koji...

Crveni krst: Svijet nije spreman za sljedeću pandemiju

IFRC u ovogodišnjem izvještaju, za razliku od prethodnih, nije istraživao brojne prirodne katastrofe koje su izazvale ogromno...

Bilčik: EU u javnom životu Srbije često nije tretirana...

„Bilo bi od velike pomoći kada bi EU u javnom životu Srbije bila tretirana fer od političara...

Makron ne isključuje slanje borbenih aviona Kijevu, ali pod...

Francuska je dosad slala Kijevu protivvazdušne sisteme, raketne bacače, topove i ostalu vojnu opremu, i obećala je...

Plenković o Milanovićevoj izjavi: Kosovo nije anektirano

„Niko nije anektirao Kosovo jer bi ga onda pripojio nekoj drugoj državi. Ne znam za pojam ekstrakcije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare