Osumnjičen za ubistvo Igora Mitrovića: Istražitelji locirali Nikolu Jovanovića u Njemačkoj

FOTO: RTCG

Srpski državljanin Nikola Jovanović (54) iz Zaječara, zvani Ćela i Kopilan, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je prije više od četiri mjeseca ubio Baranina Igora Mitrovića, prema posljednjim operativnim informacijama policije nalazi se u Njemačkoj.

 

To je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, koji tvrde da intenzivno sarađuju sa kolegama iz Njemačke i drugih zemalja, te očekuju da će mu uskoro biti stavljene lisice.

Zaječarac se tereti da je 18. jula u blizini žrtvine kuće u rejonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja, prišao vozilu „fiat“ i iz pištolja kalibra devet milimetara, za sada nepoznate marke, ispalio u Mitrovića više projektila.

Iskoristio je priliku kada se Mitrović vozilom uključivao sa lokalnog na magistralni put u Šušanju i kada je njegova supruga izašla iz vozila da baci smeće u kontejner. Usmrtio ga je pred dvoje maloljetne djece, koja su bila na zadnjem sjedištu automobila.

Jovanović je identifikovan na osnovu rezultata vještačenja, izjava svjedoka, video-zapisa, a veliki značaj u istrazi dala je srpska policija kada je kolegama iz Crne Gore dostavila podatke o ovom višestrukom povratniku.

Osuđivan je i sumnjičen za iznudu, otmicu i prevaru, a kako su ranije saopštili iz crnogorske policije, nije isključeno da mu ovo nije prva likvidacija.

Istražitelji su utvrdili da je Jovanović prije ubistva Mitrovića boravio u Baru pet mjeseci, od februara do 18. jula. Precizno je izučio kretanje žrtve i njegove navike i čekao pogodan momenat za egzekuciju.

Dan nakon ubistva izuzeti su snimci sa video-nadzora i nakon tri dana utvrđeno je da je osoba sa fotografije počinilac ovog zločina. Tada je Jovanović već bio van granica Crne Gore.

Crnogorski istražitelji su još na početku istrage kolegama iz Srbije, a i još pet zemalja, proslijedili fotografiju Jovanovića.

Istražitelji su utvrdili da je Jovanović u Crnu Goru došao s ciljem da ubije Mitrovića, s planom razrađenim do najsitnijeg detalja. Motiv likvidacije, kako nam je nazvanično saopšteno, leži u razračunavanjima zbog ilegalnih poslova vezanih za trgovinu narkoticima.

Pravosnažnom presudom u Srbiji, Jovanović je osuđen na 13 i po godina koje je odležao do 1997. godine. Nakon toga za krivično djelo otmica osuđen je na osam godina i 2015. godine je izašao iz zatvora. Na osnovu informacija koje su dostavile kolege iz Crne Gore, srpske vlasti potražuju Jovanovića kako bi provjerili da li je počinio neka ubistva na teritoriji te zemlje.

Prije skoro deset godina hapšen je poslije otmice djevojke, a policiji je u istrazi pomogla njegova govorna mana, to što ne zna da izgovori slovo „r“.

Jovanović je zbog otmice mlade Boranke osuđen na osam godina zatvora. Iz zatvora je izašao 2015. godine i prema operativnim saznanjima srpske policije, nastavio je sa kriminalnim aktivnostima, kojima se inače bavio od punoljetstva.

Poslije suđenja za otmicu Boranke, mediji su objavili da je preko branioca zaprijetio sutkinji koja je vodila slučaj da će joj „unakaziti lice i polomiti noge, ukoliko ga ne pusti iz pritvora“.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović sa Hojlom: Određeni nivo liberalizacije viznog režima bi...

Kako je saopšteno iz Skupštine, Hojl je iskazao zadovoljstvo povodom susreta i prilike da novoizabranoj predsjednici Skupštine...

Pucnjava u tržnom centru u Kopenhagenu, više povrijeđenih

Kako javlja tamošnja policija, više osoba je povrijeđeno, dok se na terenu nalazi veliki broj policajaca.

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu...

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i...

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

Јoš jedan smrtonosni napad ajkule u Hurgadi, druga žrtva...

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare