Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen Radoje Zvicer, UP čeka zvanični odgovor

Nadležni organi Paname još uvijek utvrđuju indentitet osobe koja je ubijena noćas u toj zemlji, a za koju se u prvi mah sumnjalo da je u pitanju vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične rezultate provjere.

Kako je prenio srpski Kurir prema informacijama panamskih novinara u vrijeme atentata Zvicer je bio u iznamljenoj vili u društvu svog bliskog saradnika B.M.

Radoje Zvicer uz Slobodana Kašćelana označen je kao vođa kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubista i brojna druga krivična djela.

Podsjećamo Viši sud u Podgorici je u julu ove godine izdao naredbu za raspisivanje potjernice za Zvicerom i policijskim službenikom Ljubom Milovićem u predmetu poznatom kao SKY. Taj predmet pokrenut je na osnovu dokumentacije Europola o presretnutim kriptovanim razgovorima i porukama više osoba iz Crne Gore, putem aplikacije SKY. Dokumentacija Europola pokazuje da su policijski službenici komunicirali sa bezbjednosno interesantnim osobama, navodnim pripadnicima kriminalnih klanova.

Istražitelji sumnjiče Zvicera da je zajedno sa pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem i Nikolom Spasojevićem koji je u bjekstvu, naručilac ubistava pripadnika “škaljarskog” klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu. Ove likvidacije su plaćene dva miliona eura, od kojih je milion platio Zvicer, 750.000 Šarić i 250.000 Spasojević.

Ubistva na Krfu dogodila su se jula 2020, a u Atini u januaru iste godine. Na rasvjetljavanju ovih likvidacija radile su i grčka i crnogorska policija, kao i srpska zajedno sa Tužilaštvoza organizovani kriminal.

Ime Zvicera se nalazi na optužnici za ubistvo Nikole Stanišića 2020. godine. Zvicer je davao instrukcije ostalim članovima kriminalne organizacije na koji način da se uklone tragovi ubistva kao i koja sredstva da koriste. Prema optužnici, Zvicer je članovima grupe savjetovao da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje pospe sona kiselina.

On je blisko sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su u februaru prošle godine uhapšeni nakon što su skletjeli na beogradski aerodrom vraćajući se iz Crne Gore gdje su bili na proslavi rođenja Zvicerovog djeteta.

Godinu ranije, pokušano je likvidacija Zvicera u Kijevu gdje se skrivao sa porodicom duže vremena. On je napadnut u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom kada se na ulici zaustavio ,,smart“ iz koga je istrčalo nekoliko napadača i na njega otvorilo vatru. Pogođen sa nekoliko hitaca Zvicer je pao na zemlju. Zvicer ovaj napad zasigurno ne bi preživio da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala. Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare