Po potjernici Interpola Podgorica u Gnjilanu uhapšen Srđan Jurišević, član “kavačkog klana”

Pripadnici Kosovske policije uhapsili u Gnjilanu, na osnovu potjernice Crne Gore, Srđana Juriševića (42) javlja portal KoSSev.

Tokom provjere, kako navode, utvrđeno je da je riječ o traženom licu na osnovu potjernice Crne Gore. On se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Nikole Stanišića.

Iz Uprave policije je saopšteno da nakon višemjesečne intezivne i kontinuirane razmjene operativnih podataka, sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage, danas je na teritoriji Kosova uhapšen Jurišević. On se, kako su saopštili, na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom.

Jurišević u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe.

Iz policije su kazali da je Jurišević uhapšen po međunarodnoj potjernici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela teško ubistvo.

“On se sumnjiči da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala lišenje života N.S., te da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog djela nakon što je N.S. lišen života”, naveli su iz Uprave policije. Podsjećamo, Stanišić je ubijen u noći između 2. i 3. avgusta 2020.. Stanišić je, navodno, bio blizak škaljarskom klanu.

Prema navodima medija, njega su najprije mučili, a potom likvidirali u naselju Mirac u Kotoru.

Podsjećamo, na optužnici SDT-a za ubistvo Stanišića se nalaze Slobodan KašćelanRadoje ZvicerDragan KneževićMiloš RadonjićRadoje ŽivkovićVladimir Vučković, Zdravko PerunovićMilan VujotićAleksandar DragićevićZoran Kažić, Milan Knežević, Darko Prelević i Krsto Maroš.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

OO BS Pljevlja: Pozivamo Vladu da hitno reaguje i...

“Priča o evropeizaciji, multietičnosti, antifašizmu, danas je pala na ispitu upravo u gradu koji se s ponosom...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare