Suđenje Peruničiću zatvoreno za javnost

U Višem sudu u Podgorici počelo je suđenja bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanu Peruničiću i bivšem agentu tajne pratnje Srđi Pavićeviću zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba.

Advokat odbrane Zdravko Begović je predložio da suđenje bude zatvoreno za javnost zbog, kako je rekao, podataka koji su tajni i koji mogu da ugroze bezbjednost države i bezbjednost njihovih porodica. Sud je prihvatio predlog branioca optuženih.

Proces vodi sutkinja Dragica Vuković.

Dvojici bivših visokopozicioniranih službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost optužnim predlogom se stavlja na teret produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.1 u vezi sa čl.49 KZ Crne Gore.

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić saopštio je ranije na konferenciji za štampu da je nakon prijave aktuelnog direktora ANB-a Dejana Vukšića podnijeta krivična prijava protiv i da su prikupljeni dokazi na osnovu kojih se Peruničić i Pavićević terete za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

“Peruničić se kao odgovorno lice u ANB-u sumnjiči da je od januara do septembra prošle godine protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja nanio štetu i teže povrijedio prava A.R., Z.K., A.M., M.K., V.J., S.R., G.D., A.B., B.B., M.B., M.C., N.Ć. i P.K. – kazao je tada Radonjić. Dodao je da je Peruničić u više navrata davao usmene naloge Pavićeviću da na području Podgorice, Budve i Cetinja, bez prethodno izdatog pisanog naloga za praćenje i osmatranje, prati i osmatra navedene osobe uz korišćenje tehničkih sredstava za foto-dokumentovanje.

Pavićević se tereti da je po nalogu Peruničića koordinirao tim aktivnostima i sam učestvovao u njima, bez prethodno izdatog pisanog naloga za praćenje i osmatranje, iako je znao i bio dužan da zna da je to suprotno članu 11 Zakona o ANB-u.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović sazvala vanrednu sjednicu za 2. septembar

Oba dokumenta su potpisala 32 poslanika. " Vlada Dritana Abazovića u kontinuitetu je pokazivala...

Kina šalje trupe u Rusiju na zajedničku vojnu vježbu

Učešće Kine u zajedničkim vježbama "nije povezano sa trenutnom međunarodnom i regionalnom situacijom", navodi se u saopštenju...

Predate inicijative za smjenu Đurović i izglasavanje nepovjerenja Vladi

Inicijativu je potpisalo 32 poslanika. Evo šta su naveli u inicijativi: 

Crnomorska flota dobila novog komandanta

Ruske vojne baze na ovom poluostrvu bile su zahvaćene eksplozijama u prethodnih devet dana.

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare