Suđenje Peruničiću zatvoreno za javnost

U Višem sudu u Podgorici počelo je suđenja bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanu Peruničiću i bivšem agentu tajne pratnje Srđi Pavićeviću zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba.

Advokat odbrane Zdravko Begović je predložio da suđenje bude zatvoreno za javnost zbog, kako je rekao, podataka koji su tajni i koji mogu da ugroze bezbjednost države i bezbjednost njihovih porodica. Sud je prihvatio predlog branioca optuženih.

Proces vodi sutkinja Dragica Vuković.

Dvojici bivših visokopozicioniranih službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost optužnim predlogom se stavlja na teret produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.1 u vezi sa čl.49 KZ Crne Gore.

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić saopštio je ranije na konferenciji za štampu da je nakon prijave aktuelnog direktora ANB-a Dejana Vukšića podnijeta krivična prijava protiv i da su prikupljeni dokazi na osnovu kojih se Peruničić i Pavićević terete za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

“Peruničić se kao odgovorno lice u ANB-u sumnjiči da je od januara do septembra prošle godine protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja nanio štetu i teže povrijedio prava A.R., Z.K., A.M., M.K., V.J., S.R., G.D., A.B., B.B., M.B., M.C., N.Ć. i P.K. – kazao je tada Radonjić. Dodao je da je Peruničić u više navrata davao usmene naloge Pavićeviću da na području Podgorice, Budve i Cetinja, bez prethodno izdatog pisanog naloga za praćenje i osmatranje, prati i osmatra navedene osobe uz korišćenje tehničkih sredstava za foto-dokumentovanje.

Pavićević se tereti da je po nalogu Peruničića koordinirao tim aktivnostima i sam učestvovao u njima, bez prethodno izdatog pisanog naloga za praćenje i osmatranje, iako je znao i bio dužan da zna da je to suprotno članu 11 Zakona o ANB-u.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare