Podgoričanin djevojku prodao za 500 eura

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva protiv H.S. zbog krivičnog djela trgovina ljudima. Prema navodima optužnice, S.H. je u periodu između januara i marta ove godine, prijetnjom, zloupotrebom teških prilika i oduzimanjem njenih ličnih isprava, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka prodavao oštećenu državljanku Kosova, S.N, pišu Dnevne novine.

– S.H. je, nakon što je oštećena S.N. sa svojim djetetom starosti jednu godinu i šest mjeseci, zbog teških porodičnih i materijalnih prilika krajem decembra 2019. napustila Kosovo i došla u Podgoricu i nakon što je zajedno sa djetetom primio u svoju porodičnu kuću u naselju Vrela Ribnička, kako bi pridobio njeno povjerenje, koristeći tešku životnu situaciju u kojoj se našla bez sredstava za život, prijeteći da će je prijaviti policiji zbog nelegalnog boravka u Crnoj Gori, ograničavajući joj slobodu kretanja tako što joj je zabranio da napušta njegovu kuću i oduzimajući joj njenu ličnu kartu, u dva navrata prodao i to prvo licu G.D. za novčani iznos od 500 eura i u zamjenu za putničko vozilo marke „mercedes”, a nakon toga je oštećenu, kada se po napuštanju G.D. i prekida bračne zajednice sa njim vratila u Podgoricu, prodao i licu B.D., od čijeg oca B.I. je po dogovoru trebalo da za njenu prodaju naknadno dobije novčani iznos od 500 eura, koji novac mu B.I. nije isplatio, pri čemu je bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje – navodi se u optužnici.

Službenici Sektora kriminalističke policije, uhapsili su krajem aprila Podgoričanina S.H.

– Preduzimajući aktivnosti na nivou Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, kriminalistička policija je nakon niza istražnih radnji došla do podatka da je ženska osoba sa Kosova stara 22 godine više puta prodavana na teritoriji Crne Gore radi sklapanja nedozvoljenog braka. Žrtva trgovine ljudima je prethodnih mjeseci boravila u Crnoj Gori zbog loših materijalnih i porodičnih uslova na Kosovu, a osumnjičeni S.H. (44) iz Podgorici je prinudio da stupa u nedozvoljene brakove sa određenim licima kako bi stekao ličnu materijalnu korist – saopšteno je tada iz Uprave policije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

Brnabić: Vlada Srbije ukinula sve dozvole i uredbe za...

„Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rješenje i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare