Podgoričaninu 15 dana zatvora i kazna od 400 eura zbog vožnje u pijanom stanju

Sudija Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je danas Podgoričaninu B.Z. (37) u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora od 15 dana, kao i novčanu kaznu od 400 eura, jer je sinoć, dok je vozio pijan, izazvao sudar.

Kako je saopšteno iz Suda za prekršaje u Budvi, B.Z. je sinoć oko 21 sat i 10 minuta u mjestu Uglješići u Budvi, na magistralnom putu Budva-Cetinje, sa koncentracijom alkohola u organizmu od 2,96 grama po kilogramu, izazvao saobraćajnu nezgodu.

On je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu saobraćajnu traku i sudario se sa vozilom koje je naišlo iz suprotnog smjera.

“Zbog nezgode je nastala materijalna šteta na vozilima, a okrivljeni nije razmijenio podatke o sebi i vozilu sa oštećenim licem, čime je postupio suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, napominju u sudu.

Odlukom suda, B.Z. je izrečena i zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od pet mjeseci, a izrečeno mu je ukupno šest kaznenih bodova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Izdato upozorenje: Sjutra i preksjutra obilne kiše, moguće poplave...

Kako napominju u upozorenju, biće kratkotrajne ciklonske aktivnosti i obilnih padavina sa jakim, olujnim udarima južnog vjetra.

Požar u najvećoj pijaci kod Pariza

Vatra, za sada nepoznatog porijekla, zahvatila je drvene palete i potom se proširila na cijelu zgradu magacina.

Potpisan sporazum, Emirati će snabdijevati Njemačku tečnim gasom i...

Pozdravio je „novi istorijski sporazum“ koji „jača rastuće energetsko partnerstvo između UAE i Njemačke“, prilikom potpisivanja sporazuma...

Vujović: Za Crnu Goru pogubno da bude balkanska Bjelorusija...

On se osvrnuo na izjavu izvjestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon koja je prokomentarisala potpisivanje...

Lajčak i Krivokapić u Njujorku: Razmijenjena mišljenja o političkoj...

“Razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i razvoju događaja na Zapadnom Balkanu”, naveli...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare