Izvor:RTCG

Policija čuva šest zaštićenih svjedoka u predmetima Specijalnog tužilaštva

Prema podacima Uprave policije od 1. aprila do 31. maja 2022. godine shodno nadležnostima koje su definisane Zakonom o zaštiti svjedoka sprovođene su mjere zaštite u šest programa zaštite svjedoka, prema šest osoba, u predmetima koji su u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. To se navodi u prilogu Vlade Crne Gore za izvještaj Evropske komisije.

Vlada je na sjednici juče usvojila Drugi prilog izvještaju Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori za ovu godinu. Prilog Izvještaju se u skladu sa utvrđenom praksom priprema i dostavlja dva puta godišnje čime se formalno informiše Evropska komisija o ukupnim aktivnostima koje se realizuje u okviru procesa pristupanja.

“Na zahtjev predstavnika Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC), a u skladu s Operativnim sporazumom o zaštiti svjedoka, kao i dva potpisana operativna Sporazuma o zaštiti svjedoka, službenici odsjeka su sprovodili mjere zaštite i podrške prema devetoro lica u dva konkretna predmeta koji su u nadležnosti ICC-a u Hagu”, piše između ostalog u tekstu.

Prema podacima SDT-a, od kraja marta do početka juna ove godine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala donijete su naredbe o sprovođenju istrage u tri predmeta protiv 16 fizičkih i pet pravnih lica, a podignute su optužnice u tri predmeta protiv 13 fizičkih lica.

“U istom periodu, donijete su naredbe za pokretanje finansijske istrage u tri predmeta protiv 31 fizičkog i četiri pravna lica. Zaključena su tri sporazuma o priznanju krivice s fizičkim licima, koji čekaju odluku suda. Prema podacima SDT-a, u istom periodu, kada je u pitanju krivično djelo Teško ubistvo na organizovani način, nije bilo naredbi o sprovođenju istrage ni finansijskih istraga, a podignute su tri optužnice protiv deset lica”, piše u prilogu Vlade Crne Gore.

Takođe, po podacima SDT-a, u istom periodu u oblasti borbe protiv krijumčarenja cigareta, u jednom predmetu donijeta je naredba o sprovođenju istrage protiv petoro fizičkih lica, dok u izvještajnom periodu nije bilo optužnica.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare