Izvor:Dan

Pretres u Tivtu: Pronađeni automobili spremni za ubistvo i bjekstvo

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalni policijski tim sinoć je izvršio pretres dva vozila za koja istražitelji vjeruju da su bila pripremljena za korišćenje u planiranoj likvidaciji Beograđanina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegovog prijatelja Marka Miljkovića i bijeg egzekutora sa lica mjesta, saznaje Dan.

Vozila su pronađena na području opštine Tivat, nakon čega su iz istražnog zatvora u Spužu u Tivat sprovedeni osumnjičeni Radovan Stanišić i Mile Jovanović kako bi potvrdili da su vozila njihova.

Sve ovo istražne organe upućuje na sumnju da iza ovog krivičnog djela stoji još jedna bezbjednosno interesantna osoba, ili više njih, što će se znati nakon okončanja istražnih radnji.

Iz pronađenih vozila izuzeti su određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Kako je nedavno saopštio specijalni državni tužilac Saša Čađenović, Stanišić je prihvatio da čuva oružje kojim su izvršioci krivičnih djela trebali da likvidiraju žrtve, te da je prihvatio naloge nepoznatog organizatora kriminalne organizacije da iznajmljuje tzv. štek stanove za njihovo skrivanje. Takođe, bio je zadužen za motorna vozila koja bi bila korišćena tokom vršenja krivičnih djela.

Po riječima tog tužioca, Jovanovićev zadatak bio je da izvršava ubistva, da prevozi druge saizvršioce da izvrše krivična djela ubistva i da uklanja tragove i dokaze o izvršenim krivičnim djelima.

Specijalno tužilaštvo tereti Janka Vukadinovića da stoji iza planiranih likvidacija koja su trebale da budu izvršene u Podgorici i Tivtu. Prema tvrdnjama tužilaštva, ova kriminalna organizacija je za likvidaciju u Tivtu trebalo da dobije između 700.000 i 1,3 miliona eura, a za ubistvo koje je planirano u Podgorici 500.000 eura, dok je za ubistvo koje je planirano u Baru ovoj kriminalnoj organizaciji trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 eura, i to samo neposrednim izvršiocima.

Na meti ove kriminalne grupe našao se i Slobodan Kašćelan, koji je u evidencijama bezbjednosnih službi označen kao vođa „kavačkog klana“. Kako je ustanovljeno istragom, njegovo ubistvo trebalo je da bude izvršeno eksplozivnom napravom.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ambasada SAD-a zabrinuta zbog nedavnog imenovanja Marojevića

Podsjećamo, u ime Vlade Crne Gore nedavno je u UO UCG imenovan nikšićki paroh Nikola Marojević.

Bečić osudio vandalski čin na crkvi Vaznesenja Gospodnjeg

On je poručio da, poruke mržnje i netrpeljivosti nikada neće nadjačati multikonfesionalni i multietnički duh Crne Gore.

Golubović obećava uklanjanje Mladića sa pljevaljskih fasada

U rudarskom gradu na krajnjem sjeveru Crne Gore incidenti su učestali od pobjede na izborima prosrpskog Demokratskog...

Joković: Krivokapić obmanuo javnost, pet poslanika SNP sjutra pred...

On je rekao da premijer Zdravko Krivokapić iznosi potpune neistine o tome kako će poslanici SNP-a glasati.

Knežević: Pozivam bratstvo Eskobara da riješi spor, kuća im...

 Pozivam bratstvo Eskobara da riješi spor, kuća im ga daje, napisao je predsjednik DNP-a i jedan od...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare