Probao da iznudi “ljubičastu”, pa završio u zatvoru

Nikšićka policija uhapsila je V.D. (26) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda u pokušaju na štetu sugrađanin P.O. (33).

Iz Uprave policije saopšteno je da je P.O. 29. septembra dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić prijavio da ga je fizički napao V.D.

On je kazao da ga je V.D. napao u njegovom vozilu, u mjestu Oštrovac, pokušavajući da od njega iznudi novac, nakon čega se udaljio s i odnio ključeve od njegovog vozila.

“Kriminalistička obrada, koja je potom sprovedena, upućuje na sumnu da je V.D. u vozilu P.O. ovom licu uputio prijetnje po život i tijelo ukoliko mu ne preda 500 eura u roku od pola sata”, kaže se u saopštenju.
V.D. je tom prilikom, sumnja se, zadao P.O. više udaraca stisnutim pesnicama u glavu i tijelo u momentu kada je P.O. pokušao da izađe iz svog vozila, a potom ga je drškom od noža, koji je do tada držao u džepu, više puta udario u leđa nanoseći mu lakše tjelesne povrede.

“Nakon što je, kako se sumnja, P.O. pristao da mu pod prijetnjom i prinudom da traženi novac i pošto mu je obećao da će mu ga naknadno predati, V.D. se udaljio sa lica mjesta uzevši ključeve od vozila P.O, nakon čega je P.O. pozvao policiju”, kazali su iz policije.

Navodi se da su službenici CB Nikšić odmah postupili po prijavi P.O. i došli na lice mjesta.

“Pretragom terena pronađen je nož čijom drškom je, kako se sumnja, V.D. zadao P.O. udarce. V.D. se potraživao a službenici CB Nikšić su ga, nakon intenzivnih aktivnosti, pronašli i lišili slobode”, ističe se u saopštenju.

Navodi se da je osumnjičeni V.D., uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio KD iznuda u pokušaju.

“Nakon saslušanja kod tužioca, priveden je u zakonskom roku nadležnom sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana na osnovu čega je V.D. sproveden u ZIKS”, kaže se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mitrić: Pitanje povjerenja Vladi prioritet, vanredni izbori neizbježni

"Predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi je već podnijet i on će se po redosledu prvo razmatrati, pa...

Milačić: Podržaćemo skraćenje mandata Skupštini, to je jedini način...

“U trenutku kada je – od potpisivanja Memoranduma pa sve do danas – na sceni najgrublje gaženje...

Skandal u Srbiji: Saopštenje Rio Tinta medijima stiglo s...

 Naime, Pres služba Vlade Srbije ja navela da je greškom proslijeđeno saopštenje.  „Molimo vas da...

Bečić o dnevnom redu Skupštine: Prvo o razrješenju Abazovića,...

"U prethodna dva dana pristigla su mi tri zahtjeva za vanrednim zasijedanjem Skupštine. Podsjećam da saglasno Ustavu...

Canović: Strah životu kalja obraz često

“Za obje odluke im je potrebna podrška od 41.poslanika koju evidentno nemaju”, napisao je on na Tviteru.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare