PROVJERAVA SE IMOVINSKO STANJE JOVIĆ, POSJEDUJE VIŠE STANOVA? Uhapšena advokatica i ranije bila predmet istrage, vršen pretres njenih prostorija, izuzimana dokumentacija

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva prekjuče su pretresene kancelarije Privrednog suda, nakon čega je priveden predsjednik te institucije Blažo Jovanić. U akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, uhapšena je i advokatica Snežana Jović, čije se imovinsko stanje provjerava u okviru istrage. Jović je već jednom bila pod istragom SDT-a 2019. godine.

Pored njih, uhapšeni su i stečajni upravnici Saša ZejakSanja Lješković i Radovan Radinović, te vlasnici firmi za privatna obezbjeđenja Pavić Globarević i Darko Perović.

Prema informacijama Standarda vršena je manipulacija kroz elektronski PRIS sistem dodjele predmeta (isključivanje sudija u sistemu preko bolovanja, odsustva i sistem bira samo preostale). Išlo se i do tog nivoa da su mijenjana činjenična stanja u pravosnažnim predmetima.

U okviru istrage provjerava se i imovinsko stanje (nekretnine i novac) i Jovanića, ali i Snežane Jović, za koju Standardovi izvori tvrde da ima više stanova.

Podsjetimo, Jović je i prije više od dvije godine bila na radaru tužilaštva.

U oktobru 2019. godine pripadnici Specijalnog policijskog tima pretresli su kancelariju podgoričke advokatice Snežane Jović u Podgorici, koja je stečajna upravnica, i izuzeli njenu poslovnu dokumentaciju.

Pretres je tada obavljen u okviru akcije Specijalnog državnog tužilaštva, kao dio aktivnosti u predmetima formiranim povodom utaje poreza.

Kako su tada pisali mediji, tužilaštvo je istraživalo da li je Jovićeva nezakonitim povratom poreza na dodatu vrijednost oštetila državu za više desetina hiljada eura.

“Vijesti” su tada objavile da, prema njihovim saznanjima, pretres i izuzimanje poslovne dokumentacije advokatice nije povezano sa stečajnim postupcima u kojima je postupala, a uključena je u veliki broj predmeta u vezi sa likvidacijom preduzeća.

Međutim, ”Dan” je tada objavio da, navodno, istražitelji provjeravaju da li je ona kao stečajni upravnik omogućila izazivanje lažnih stečaja u firmama koje su nezakonitim radnjama nanijele štetu državi.

Kao stečajni upravnik Ski-centra “Durmitor” prodala je žabljački hotel “Durmitor”. Bila je stečajna upravnica firme “Nega turs Montenegro”, a kao advokatica zastupala je stečajnu upravu “Pobjede”, “Radoja Dakića”…

Takođe, u 2019. godini suvlasnik firme “Mall group” u stečaju Goran Rašović podnio je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv nje, ali i stečajnog sudije Privrednog suda Miodraga Anđelića, vještaka ekonomske struke Saše Zejaka, optužujući ih da su fabrikovali izvještaje kojih prethodnih godina nije bilo u spisima predmeta na kojima su radili.

I predsjednik “Atlas grupe” Duško Knežević, za kojim je raspisana potjernica, više je puta 2019. godine tvrdio da “stečajna kriminalna grupa”, koju prema njegovim optužbama, čine Jovanić, Jović i Zejak, želi da mu otme imovinu u Herceg Novom.

Ona tada nije privođena, niti zadržavana u policiji ili tužilaštvu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare