Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću produžen je pritvor još tri mjeseca do 21. juna 2023. godine..

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenog R.M. donijelo je Rješenje da se okrivljenom produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 21. juna 2023. godine”, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Kako se navodi, vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Svetlane Vujanović kao članica vijeća produžilo je pritvor okrivljenom R.M. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, po pritvorskom osnovu iz Zakonika o krivičnom postupku.

Iz Vrhovnog suda podsjećaju da je okrivljenom Miloševiću pritvor  određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 23. decembra 2022.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda  20. januara 2023, tako da po Rješenju Vrhovnog suda može trajati do 21.06.2023.godine do 20:41 časova.

Podsjećamo, Milošević  je uhapšen 21. decembra 2022. godine zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare