Radulović i njegova grupa bi mogli uskoro na slobodu jer nema presude: Planirali više likvidacija, među kojima Katnića i Lazovića

Tri godine otkako je određen pritvor ''nikšićkoj grupi'' i Ranku Raduloviću, i dalje nema prvostepene presude za planiranje osujećenih likvidacija više lica, među kojima su i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i tadašnji šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović. Stoga, Ranko Radulović i njegova grupa bi mogli biti pušteni na slobodu u narednih mjesec dana.

Uprkos tome što se nedavno pojavila gotovo istovjetna prijetnja od strane nekoliko pripadnika škaljarskog klana, koji su uhapšeni, za prethodno planirane likvidacije Katnića, Lazovića i još nekoliko policijskih funkcionera nema prvostepene presude. Pritvor Ranka Radulovića i njegove grupe nakon tri godine, bez presude, mogao bi da rezultira puštanjem na slobodu.

Podsjetimo, prije tri dana uhapšeno je nekoliko pripadnika škaljarskog klana koji se terete da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužiova Saše Čađenovića, policijske rukovodioce i službenike Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

ISTE METE I 2018.

Nikšićanin Ranko Radulović (58), njegov bratanić Stefan Radulović, rođak Luka Radulović, te Darko Vicković, Ratko Martinović, Nikola Mandić kao i dvojica bosanskih državljana uhapšeni su 2018. u velikoj policijskoj akciji po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika ANB-a te dvije bezbjednosno interesantne osobe.

Radulović, Vukotić i Brajović su, prema sumnjama istražitelja, planirali više likvidacija, a na spisku za ostrijel bile su i osobe iz bezbjednosnog sektora, te među njima Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i tadašnji šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović.

Tada su pretreseni objekti osumnjičenih članova “nikšićke grupe”, odakle je izuzeto niz tragova radi dalje provjere.

Kako su tada kazali izvori iz istrage, pisala je Pobjeda, planirana je bila opsežna kriminalna akcija sa mogućim katastrofalnim posljedicama ubistvima pojedinih policijskih funkcionera i službenika ANB-a, kao i nekih bezbjednosno interesantnih osoba. Različiti su motivi što su se pojedine osobe našle na spisku kriminalnog klana.

Prema nalazima istrage, kriminalna grupa koju predvodi Radulović sumnjiči se da je, po nalogu vođa škaljarskog klana, trebalo da djeluje u dva pravca: da se likvidiraju pojedini policijski funkcioneri iz Nikšića i Podgorice, kao i da se eliminišu dvije bezbjednosno interesantne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora.

Specijalni tim tereti Ranka Radulovića da je, u dogovoru sa više osoba, pripremao niz surovih akcija.

OSTAJE U PRITVORU NAKON ULOŽENE ŽALBE

Apelacioni sud uvažio je žalbe odbrane i ukinuo pritvor za nekoliko članova Radulovićeve grupe optuženima da su sa Rankom Radulovićem planirali više likvidacija. Sa slobode se od oktobra 2020. brane Darko Vicković, Stefan Radulović, Luka Radulović, Zlatko Matanović, Nenad Luburi, Milovan Peruničić, Miladin Dedović, Ratko Martinović, Željko Matijašević i Radivoje Preradović.

Istom odlukom Ranku RadulovićuNikoli Mandiću i Stefanu Peroviću produžen je pritvor.

HAPŠEN VIŠE PUTA

Ranko Radulović je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevića. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir Radulović. Iz osvete za ovo ubistvo brat Zorana Vilotijevića Milan Lezo Vilotijević ubio je Slavka Radulovića, a osuđen je na 20 godina.

Radulović se svojevremeno dovodio u vezu sa švercom cigareta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, a mediji su tada nagovještavali da na granici Crne Gore i Bosne i Hercegovine postoji “privatni put” kojim se prebacuje “vrijedna roba”.

Radulović je hapšen zbog zelenašenja, iznude, a 2015. godine je uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije.

Dvije godine kasnije, ponovo je uhapšen zbog sumnje da je 11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od mjesta Slano ka Nikšiću. Sumnjičili su ga da je krivično djelo počinio u saizvršilaštvu sa sugrađanima Darkom Vickovićem (38) i Ratkom Martinovićem (37), koji su juče uhapšeni.

Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik i vlasnik je lokala “Tani” u Nikšiću.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Žabljačanin ubijen u Kolumbiji sa najmanje tri metka, tijelo...

Prema pisanju kolumbijskih medija, Marjanović je imao najmanje tri rane od metaka i njegovo tijelo izbačeno je...

Koalicija “Zajedno!”: Aktuelna i prethodna vlada u Žabljak nijesu...

On je okupljenim simpatizerima liste koju predvodi kazao da je nedavno bio u posjeti Bjelasici i pogledao...

Podgorica: Zabrana saobraćaja kod Master kvarta

Takođe, saopšteno je da će se zabrana sprovesti parkiranjem teretnog motornog vozila (dizalice), zbog izvođenja građevinskih radova...

Beč će platiti stanarinu onima koji žive u gradskim...

Kako su saopštili nadležni u austrijskoj prijestonici, biće plaćeno više od polovine od neto iznosa stanarine. To...

Abazović čestitao Edroganu: Radujem se izgradnji bližih odnosa za...

 Iskrene i srdačne čestitke Redžepu Tajipu Erdoganu na pobjedi na predsjedničkim izborima. Radujem se saradnji sa Vama, izgradnji bližih odnosa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare