Izvor:RTCG

SDT da u roku od 15 dana podigne novu optužnicu za pokušaj terorizma

Viši sud odbio je kao neosnovan prijedlog advokata Andrije Mandića Miroja Jovanovića da se odbaci optužnica Specijalnog državnog tužilaštva o pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Sud je međutim, na današnjem ročištu naložio SDT-u da u roku od 15 dana podigne novu optužnicu imajući u vidu da se, kako je navedeno, izmijenilo činjenično stanje izneseno u optužnici.

Danas je održano ročište ponovljenog sudskog procesa u predmetu poznatom kao “državni udar”

Sud je naložio SDT-u da u roku od 15 dana podigne novu optužnicu imajući u vidu da se, kako je navedeno, izmijenilo činjenično stanje izneseno u optužnici jer se pominje Miloš Jovanović čiji postupak je odvojen od ovog.

Advokat Andrije Mandića i Mihaila Čađenovića Miroje Jovanović kaže da su danas tražili da se uradi jedino ono što je prirodno da se optužnica odbaci.

“Optužnica ovakva kakva je, nepismena, politički sklepana treba da se odbaci. Vijeće je našlo za shodno da stavi u zadatak tužilaštvu da na izvjestan način preispita svoje djelovanje do sada. Imajući u vidu procesne razloge koje smo naveli, to da je ovo politička montaža, to svi znamo, ali i na terenu prava, to političarenje koje je tada pokušano da se sprovede dobija sada jedne druge obrise, a to je da se, ipak, i nakon odluke Apelacionog suda traži da se stavi na papir ono šta je predmet optuženja, a svi znamo to je pokušaj tada slamanja DF-a”, kazao je Jovanović.

Vezano za optuženog Miloša Jovanovića donijeta je pravosnažna presuda kojom je optužba odbijena za krivčno djelo stvaranje kriminalne organizacije, a Jovanović se u činjeničnom opisu optužnice pominje na više mjestau vezi sa radnjama koje se stavljaju na teret sa optuženima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Doktori upozoravaju: „Potpuno smo nespremni za gljivičnu pandemiju“

Dozvolite da vam predstavimo nešto istinski užasavajuće - gljivu koja žrtve pretvara u zombije.

Danska prvak svijeta, treća titula u nizu!

Danci su od početka utakmice vodili i nisu dopustili Francuzima niti u jednom trenutku da dodju u...

Metodije: Ne možemo govoriti o Hercegovini, a da ne...

„Bratski odnos Crne Gore i Hercegovine sveta je ikona sabornosti i jednoobraznosti na kojoj smo mi danas...

LP: Poslanica Savković-Vukčević još jedna žrtva progona neistomišljenika dolazeće...

Skandalozna dodjela nagrade za novinarstvo ruskom propagandnom mediju Sputnjiku i Dariji Duginoj glasnogovornicima zvanične politike kremlja, koji...

Sjutra pretežno sunčano, krajem dana povećanje oblačnosti

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, tokom jutra na krajnjem jugoistoku umjeren do pojačan sjeveroistočni. Jutarnja temperatura...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare