SDT: Peroviću određeno tužilačko zadržavanje, “prao” novac za potrebe kavačkog klana

Specijalni državni tužilac odredio je zadržavanje Kotoraninu Nikši Peroviću,koji se tereti da je počinio krivično djelo - pranje novca i to za potrebe ''kavačkog klana''.

Kako saznaje Standard istražitelji sumnjaju da je u dužem vremenskom periodu preko svoje građevinske firme “Perović DN company” iz Kotora” “prao novac” pripadnika kavačke kriminalne grupe tako što je gradio luksuzne stambene i apartmanske komplekse u Boki.

Perovića su uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, a policija je pretresla i stanove i poslovne objekte koji su u njegovom ili vlasništvu firme.

Firma “Perović DN company” bila je pod lupom SDT-a i 2017. godine kada su uhapšeni Cetinjanin Savo Lipovina i Ivan Jovanović, zbog sumnje da su formirali devetočlanu kriminalnu grupu koja je oprala i utajila mnogo novca, ali za “škaljarsku” kriminalnu organizaciju.

Na spisku osumnjičenih tada je bio Nikšin brat Davor Perović zbog prikupljenih dokaza da je i njihova porodična firma bila u 11 preduzeća preko kojih je tada opran novac za “škaljarce”…

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare