Sekulović ugostio delegaciju Policije Češke: Dobra saradnja crnogorskog MUP-a i češke policije

Ministar unutrašnjih poslova, Sergej Sekulović ugostio je danas delegaciju Policije Češke Republike, koju predvode pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, Jiri Novaček, i predsjednik Policije, Jan Švejdar, saopšteno je iz MUP-a.

Sastanak je bio prilika da sagovornici izraze obostrano zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom u oblasti unutrašnjih poslova.

“Saradnja dvije prijateljske zemlje dobro funkcioniše od pitanja migracija, kroz potpisani Sporazum o readmisiji, pa do policijske saradnje, kroz razmjenu operativnih podataka”, istakao je ministar Sekulović na sastanku.

Kako je istaknuto na sastanku, pokazatelj dobre saradnju je i pomoć službenika Policije Češke crnogorskim kolegama tokom ljetnje turističke sezone.

Tokom sastanka ministar se osvrnuo na jedan od ključnih strateških dokumenata – Strategiju razvoja Uprave policije, koje će uskoro biti završena, a koja se, između ostalog, fokusira i na pitanje osavremenjavanja Policije. To u prvom redu podrazumijeva modernizaciju opreme i vozila za potrebe policijskih službenika.

Predsjednik Policije Švejdar kazao je da Policija Češke ima dobre uslove rada i kvalitetnu opremu, te su spremni da svoja dugogodišnja iskustva u unapređenju uslova rada policijskih službenika prenesu kolegama iz Crne Gore.

Tom prilikom organizovana je prezentacija vozila koja češka Policija koristi za različite namjene.

Na sastanku je zaključeno da će resori unutrašnjih poslova dvije partnerske zemlje u narednom periodu raditi na intenziviranju saradnje i razmjeni iskustava u oblastima od zajedničkog interesa.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare