Šilj izručen CG, jedan od osumnjičenih za ubistvo Stefana Šarovića

Dušan Šilj izručen je danas Crnoj Gori, saznaje nezvanično Standard. Njega su naši nadležni organi potraživali jer ga sumnjiče za učešće u ubistvo Stefana Šarovića.

MUP Republike Srpske uhapsio je u Istočnom Sarajevu Dušana Šilja koji se dovodi u vezu sa likvidacijom Stefana Šarovića (31) u Đenovićima kod Herceg Novog. Šilj inače ima državljanstvo BiH.

Šarović je ubijen sa šest hitaca 6. juna prošle godine kod vile “Akacija hil” u Đenovićima. Sa ovim ubistvom još se dovodi u vezu i Nikola Ivović državljanin Crne Gore. Prema saznanjima policije, Šarović i osumnjičeni bili su navodno povezivani sa prodajom narkotika

Policajci MUP-a Republike Srpske uhapsili su u julu ove godine na Palama Nikolu Ivovića za kojim je raspisana međunarodna potjernica za ovo ubistvo.

Hapšenje Ivovića

“Ovo lice se potražuje po crnogorskoj međunarodnoj potjernici radi obezbjeđenja njegovog prisustva vođenju krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, N.I. je osumnjičen da je 06. juna 2019. godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa D.Š., upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem na podmukao način lišili života oštećenog Stefana Šarovića. Odmah po raspisivanju međunarodne potjernice u cilju lociranja N.I. je otpočeta ciljana potrage kodnog naziva “Foča” koja je sprovođena od strane nadležne službe Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE”, saopšteno je ranije iz UP.

“Napominjemo da su u prethodnom periodu, tačnije dana 26.06.2019. godine na području PU Istočno Sarajevo, policijski službenici UOTK lišili slobode lice Šilj Dušan, opština Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju KD teškog ubistva zajedno sa Ivović Nikolom dana 06.06.2019.godine u Herceg Novom na štetu Šarović Stefana”, saopštila je ranije policija RS.

Šarović je prije likvidacije sjedio sa dvije osobe u lokalu nedaleko od mjesta gdje je kasnije ubijen. Te osobe koje su bile u društvu Novljanina sumnjiče se da su odgovorne za njegovu egzekuciju. Tijelo mladića pronađeno je u dvorištu, unutar velikog kompleksa vila.

Željka Bojanić

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Daka Davidović nazvao Vučića mučenikom: Nemamo ništa zajedničko, naši...

Biznismen Miodrag Daka Davidović gostujući u emisiji "U žiži" na TV Novi rekao je da je predsjednik...

Bajden prvi u istoriji SAD osvojio više od 80...

S obzirom na to da se glasački listići još prebrojavaju, Bajden će dodatno poboljšati rekord koji je...

Vuković: Žene su dale smisao našoj herojskoj borbi kroz...

On je naglasio da su žene dale smisao našoj herojskoj borbi kroz istoriju. “Činjenica...

Maradona umro na isti dan kad i Kastro, imali...

I imali su posebnu povezanost, pa je slavni Argentinac istetovirao njegov lik na nozi.

Zelena salata čuva zdravlje

Vlakna, takođe, pomažu u uklanjanju soli žučnih kiselina iz organizma. Kad organizam nadomješta ove soli, istovremeno razlaže...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare