Slučaj “Medojević”: Vujisiću, Šćepanoviću i Nikoliću produžen pritvor još mjesec

Odgovori za

Vrhovni sud Crne Gore produžio je pritvor Dejanu Vujisiću, Željku Šćepanoviću i Momiru Nikoliću za još mjesec, saopštila je za portal “Standard” presjednica suda, Vesna Medenica. Oni su okrivljeni za pranje novca uoči parlamentarnih izbora prošle godine koje je, kako sumnja SDT, organizovao predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević.

Vujisić, Šćepanović i Nikolić ostaće u pritvoru još najmanje do 15. novembra.

Razlog odluke o produženju pritvora je da postoje okolnosti koje ukazuju da bi mogli da ometaju vođenje postupka uticajem na svjedoke koji još nijesu saslušani.

U ovom slučaju treba da bude saslušano još osam svjedoka.

Takođe, pritvor je produžen Nikoliću zbog opasnosti od bjekstva jer je on ima prebivalište u Bosni i Hercegovini.

Istovremeno, sud nije prihvatio prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva da produženje pritvora bude zasnovano na postojanju opasnosti da bi okrivljeni mogli da “nastave sa vršenjem krivičnih djela” jer, kako je ocijenio sud, za taj pritvorski osnov nijesu dati relevantni i dovoljni razlozi.

U ovom slučaju, juče je kao svjedok saslušana supruga predsjednika NOVE, Andrije Mandića, Sanja.

Prethodno su član Demokratske narodne partije, Nikola Jovanović i Vladislav Bulatović, bratanić funkcionera DF-a Predraga Bulatovića, uhapšeni zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koju je navodno formirao lider PzP.

Ranije su, zbog istog krivičnog djela privedena je i funkcionerka Demokratskog fronta, v.d. glavne urednice TV Budva Iva Pavlović, kao i sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, Luka Radunović, kao i Petar Drašković iz DF-a.

Kako je potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva, u toku istrage prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih se sumnja da su Nebojša Medojević i Nikolić organizovali kriminalnu organizaciju i preko članova te organizacije, među kojima su i aktivisti PZP-a i DF-a, u legalne tokove stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

Čile: Urušila se tribina puna navijača (VIDEO)

Prema navodima medija više od deset osoba je povrijeđeno, srećom niko nije u životnoj opasnosti, a akcija...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare