Specijalno tužilaštvo: Stijepović nema veze sa pranjem novca

Specijalno državno tužilaštvo demantovalo je navode čelnika Demokratskog fronta da se u postupku za pranje novca u Atlas banci pominje ime gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

“Specijalno državno tužilaštvo negira da je jedan od osumnjičenih za krivično djelo pranje novca u vezi sa tim krivičnim djelom pominjao ime gradonačelnika Podgorice. Specijalno državno tužilaštvo, takođe, negira navode da se Glavni specijalni tužilac povodom ovog slučaja konsultovao sa bilo kim. Glavni, kao i drugi specijalni tužioci, prilikom donošenja odluka, u bilo kom predmetu konsultuju isključivo Ustav i Zakon”, stoji u odgovoru Specijalnog državnog tužilaštva.

Ova reakcija uslijedila je nakon što su čelnici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević na vanrednoj konferenciji za novinare optužili Stijepovića da je uoči parlamentarnih izbora 2016. u Atlas banci zamijenio 100.000 dolara, koje su kasnije, kako tvrde, iskorištene za kampanju partije Mila Đukanovića. 

Mandić je kazao da su tačne tvrdnje koje je objavio portal IN4S, blizak DF-u, da su za Stijepovića dolare mijenjali saradnici vlasnika Atlas Grupe Duška Kneževića, koji su uhapšeni pod sumnjom za pranje novca, i da je jedan od njih to ispričao na saslušanju kod glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Iz DF-a su na konferenciji za novinare poručili da je Katnić od javnosti sakrio tu informaciju.

“Glavni specijalni tužilac je nakon razgovora sa šefom režima odustao da primijeni zakon na gradonačelnika Podgorice, kao što ga je primjenjivao na sina Slavena Radunovića jer je promijenio par stotina dolara u banci, bratanića Predraga Bulatovića, a zbog čega mjesecima u pritvoru leže Željko Šćepanović, Dejan Vujisić, Momir Nikolić… Kada se dođe do ljudu koji su važni za režim onda se pribjegava drugim metodama”, rekao je Mandić.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović čestitao rukometašima: Magična Crna Gora!, ovi momci ne...

“Magična Crna Gora!  Čestitke rukometnoj reprezentaciji na svemu što radi za naš sport i državu. Ovi momci...

URA: Krivokapić sada ruši svoju Vladu

Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi...

(Video) Slavlje na ulicama Cetinja nakon pobjede rukometaša

Odmah nakon trijumfa na ulicama Cetinja uslijedilo je slavlje.

Roganović: Mašina se upalila, svi oko nas svjesni da...

Crna Gora je na startu glavne faze Evropskog prvenstva preslišala Hrvatsku 32:26. "Ono što...

Simić: Sanjamo, ne želimo da se probudimo

''Namjestili“ smo odbranu kao nikad do sada, a ja sam ušao dobro u meč, branio zicere... Hvala...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare