Izvor:Pobjeda

Stanišić: Odakle se zna ko je u autu, možda je unutra tužiočev brat

Na snimcima video nadzornih kamera, koje su zabilježile kretanje sivog ,,golfa 5“ iz kojeg je, prema ocjeni Specijalnog tužilaštva, 28. januara prošle godine u Zeti pucano na Igora Krstovića nijesu se mogle vidjeti oznake na tablicima, kao ni ko je u automobilu. To je utvrđeno juče u podgoričkom Višem sudu u procesu protiv optuženih Dragiše Bulatovića i Vidoja Stanišića.

Istragom je utvrđeno da su za sada dvije N. N. osobe ukradenim ,,golfom“ sa ukradenim tablicama pratili Krstovića i iz vozila u pokretu ispalili najmanje 15 metaka u njegovom pravcu, nakon čega su pobjegli.

Napadači su se dovezli na Kakaricku goru gdje su ih, po prethodnom obećanju, sačekali okrivljeni Bulatović i Vidoje Stanišić i zapalili automatsku pušku i vozilo iz kojeg je pucano na Krstovića.

Među prvim snimcima prikazan je sadržaj video-nadzora koji pokriva ulaz u kompaniju ,,Plantaže“ i dio lokalnog puta Podgorica – Tuzi kojim su prolazili automobili.

Na pitanje suda da prokomentarišu snimak, optuženi su kazali da nijesu primjetili ništa sporno.

– Primjetio sam samo tri traktora i ne znam šta bi trebalo da bude interesantno na ovom snimku – kazao je optuženi Stanišić.

Komentarišući sljedeći snimak lokalnog puta u Zeti kojim je prošao sivi automobil, specijalni tužilac Saša Čađenović ukazao je da se radi o automobilu ,,golf 5“.

Dok je optuženi Bulatović ponovio da ništa ne primjećuje na snimku, optuženi Stanišić je kazao da mu nije jasno na osnovu čega tužilaštvo povezuje sivi ,,golf 5“ sa njim i Bulatovićem.

– Ja nemam veze sa ovim djelom, ni sa autom. Odakle se zna ko je u autu, možda je unutra tužiočev brat. Kako da utvrdimo vezu auta sa nama jer se na autu ne vide tablice. Ovi snimci ne dokazuju djelo zbog kojeg sam već drugu godinu u pritvoru. Ponoviću da sam u to vrijeme bio u Zagoriču – kazao je Stanišić.

Njegov branilac, advokat Nikola Ivanović, ukazao je da se na snimku vidi prolazak automobila sive boje ali da se bliže karakteristike i specifičnosti ovog automobila ne mogu razmatrati.

Nakon što su prikazani snimci video-nadzora sa auto-placa Bulevara Josipa Broza Tita optuženi Stanišić je kazao da primjećuje ,,golf 5“ sive boje i ništa više.

Na molbu Stanišića uvećan je snimak sivog automobila ali se nije mogla vidjeti registarska oznaka.

Branilac Bulatovića, advokat Marko Kovač, je kazao da su emitovani snimci irelevantni i da ne vidi njihovu vezu sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv optuženih.

Nakon što je prikazan snimak na kome se vidi kretanje ,,golfa 5“ na Kakarickoj gori, specijalni tužilac je ukazao i da su na automobilu zadnja stakla zatamnjena.

Na ovo je optuženi Stanišić konstatovao da je svaki drugi auto u Podgorici sa zatamnjenim staklima jer je to prosto moda i da ta činjenica ne dokazuje njegovu povezanost sa napadom na Krstovića.

Krstović je preživio napad u kome je na njega ispaljeno 28 metaka.

Stanišić je prilikom davanja odbrane ustvrdio da put kojim se kretao Krstović kada je pucano na njega pokriva 50 kamera i da ni na jednoj od njih nema njega i optuženog Bulatovića.

On je tvrdio da je u vrijeme napada na Krstovića bio u kući brata od strica Radoslava Stanišića a gdje je bio i njihov prijatelj Raško Džankić.

I optuženi Bulatović je ranije pred sudom kazao da je na dan kada je Krstović napadnut bio zauzet renoviranjem svoje kuće za šta ima svjedoke.

Prema navodima optužnice, Stanišić i Bulatović se terete da su u drugoj polovini 2018. godine postali članovi kriminalne organizacije u Crnoj Gori koju je formirala za sada nepoznata osoba.

– Iz priloženih dokaza proizilazi da je vozilo „golf“ koji je pronađen zapaljen u mjestu Kakaricka gora ukraden u avgustu 2018. godine u Srbiji. Iz izvještaja o DNK vještačenju Forenzičkog centra proizilazi da je na plastičnoj boci koja je pronađena na mjestu paljenja vozila utvrđeno prisustvo biološkog materijala koji potiče od D. B. i okrivljenog V. S. – obrazloženo je iz Apelacionog suda.

Optužbe Specijalnog tužilaštva na račun povezanosti Stanišića i Bulatovića u vezi sa pokušajem ubistva Krstovića potkrepljuje i analiza pribavljenih listinga komunikacija ovih optuženih.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SAD: Neizvjesnost nije u interesu crnogorskih građana

Komentarišući za Glas Amerike aktuelnu političku i institucionalnu krizu u Crnoj Gori, uključujući i nefunkcionisanje Ustavnog suda,...

BEZ OBJAŠNJENJA ODAKLE NOVAC: Abazović i Đurđić vlasnici 10...

Iako je Džihan Abazović tvrdio da su vlasnici klinike isključivo ljekari, podaci Agencije za privredni registar u...

Dokumentacija Fabrike celuloze nestala, bivši radnici ostaju bez penzija

Oni su zatražili da se utvrdi šta se desilo sa personalnom i finansijskom dokumentacijom tog preduzeća za...

Sekulić: Mješovita vlada koja bi pripremila izbore jedno je...

Oni su komentarisali pismo koje je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević uputio predsjednici Skupštine Danijeli Đurovic...

Elvir Adrović pušten nakon zadržavanja od 72 sata

Adroviću je Specijalno državno tužilaštvo prije nekoliko dana odredilo zadržavanje do 72 sata. Nakon toga, nije mu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare