Izvor:N1

Stefanović: Iza Kontića ne stoje moćni ljudi, gdje god bio – u CG ili drugoj zemlji, naći ćemo ga

Još se ne vidi epilog slučaja prebijanja u Novom Sadu, koji je i dalje u fokusu javnosti. Dok mnogi iznose sumnje da je u istrazi bilo sabotaže, srpski ministar policije Nebojša Stefanović poručuje da se eventualni propusti u radu policije neće sakrivati, ali i daje obećanje da će osumnjičeni, kako je rekao, gdje god bio, brzo biti uhapšen.

Srpski ministar objašnjava da policija i tužilaštvo, kako kaže, nisu bili lijeni i tvrdi da ih nije pokrenuo snimak sa društvenih mreža, ali i to se, kaže Stefanović, ispituje.

“Mi smo imali određene istražne radnje, da li su neke od njih mogle da budu urađene brže i bolje vidjećemo, pokazaće naša interna istraga sektora unutrašnje kontrole i ako je neko iz policije uradio nešto što nije trebalo ili nije dovoljno dobro uradio snosiće za to odgovornost”, kazao je Stefanović.

“Policija je morala u roku od sat vremena da identifikuje počinioca zločina u Jevrejskoj ulici i da ga privede, jer su svi elementi krivičnog djela vidljivi na snimku. Policija zna da su granični prelazi udaljeni par sati od Novog Sada i trebalo je pregledati i snimke sa naplatnih rampi. Ukoliko je bilo sabotiranja istrage, direktor Rebić nije imao ništa sa tim. Poznajem čovjeka i znam da sebi ne bi dozvolio tako nešto. Uticaj je došao iz sfere politike”, smatra advokat Božo Prelević.

Prvi čovjek srpske policije tvrdi da osumnjičeni Kontić ne uživa zaštitu, da iza njega ne stoje moćni ljudi i da nema dokaza da Kontić ima veze sa SNS-om ili gradskim strukturama u Novom Sadu – siguran je Stefanović.

“Ali sam isto tako siguran da ćemo ovog, koji je osumnjičeni, gdje god bio, da li je u Crnoj Gori, da li je u nekoj drugoj zemlji, da ćemo ga naći i to ako misli da će proći neko vrijeme pa će se ovo zaboraviti, da će biti manji pritisak javnosti, pa misli da će bolje proći, uvjeravam svakoga da to nije istina i da to neće biti tako, kad god bude pronađen, a ja se nadam brzo, naći će se pred pravosuđem Srbije”, izjavio je srpski ministar Stefanović.

Pokušali smo da dobijemo informacije i od crnogorskog MUP-a, ali se ništa u vezi sa Nikšićaninom Ivanom Kontićem još uvijek zvanično ne saopštava.

Podsjetimo, srpska policija intenzivno traga za Ivanom Kontićem (30), zbog sumnje da je dvadesetosmogodišnjem mladiću zadao više udaraca u predjelu glave i tijela, usljed čega je on izgubio svijest, a nakon toga je oštećenom polomio obje podlaktice. 

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Đukanović nema nema nikakve veze sa Beogradom na vodi:...

"Napasti budućeg predsjednika Vlade CG dok to nije postao, a prije toga mu ne čestitati na pobjedi...

Bečiću čestitao predsjednik Državnog zbora Slovenije

Čestitku je između ostalih uputio i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Igor Zorčič, koji je uz želju za...

Jonica čestitala Bečiću

"U ime Socijalista Crne Gore i u svoje lično ime čestitam Vam izbor za predsjednika Skupštine Crne...

Picula: Očekujem brzo formiranje nove vlasti kojoj je put...

Picula je poručio da ohrabruje izjava novoizabranog predsjednika Skupštine Alekse Bečića, koji je najavio nastavak rada na...

Đukanović – Tudik: Kao inspiracija za dalju saradnju ostaje...

“Uvjeren sam da je u prethodnom periodu napravljen pomak, naročito u oblasti bezbjednosti i odbrane. Iskazujem zahvalnost...

NAJČITANIJE

POGLED IZ BEOGRADA: “Poslije Mila gori od MILA”

Teško da bilo ko od "prosječnih" konzumenata svakakvih medijskih sadržaja i onih koji...

Blagota Mitrić o Bečićevom gafu: IZGLEDA DA JE, IPAK,...

Dragi gospodin bog, a da ko drugi, pa kad ovaj naslov pročitate iz...

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

Đukanović: Nadam se da će u vremenu pred nama...

"Čestitam Dan rudara Crne Gore i Dan Rudnika uglja Pljevlja i izražavam duboko poštovanje za časnu rudarsku...

Osumnjičeni za prodaju droge: Evo ko su uhapšeni u...

Iz Uprave policije je saopšteno da su Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Posebnom jedinicom policije...

Komentari

avatar