Suđenje Medenici zakazano za 4. i 5. maj

Početak suđenja bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici za optužbe Specijalnog tužilaštva da je kao pripadnica 16-člane kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš Medenica koristeći funkciju uticala na određene kolege u donošenju odluka zakazano je za 4. maj.

Predmet će suditi sutkinja Višeg suda u Podgorici Nada Rabrenović.

U postupku koji slijedi pokazaće se koliko su dokazi SDT-a dovoljno jaki nasuprot tvrdnjama optuženih i odbrane da su optuženi na temelju pretpostavki i nezakonito vođene istrage.

Vesna Medenica je prilikom kontrole dokaza ustvrdila da nema dokaza da je zloupotrebljavala položaj i podstrekavala kolege da nezakonito donose odluke te da se aktom Specijalnog tužilaštva optužuje jedino njena karijera i uspješnost.

– Istrajaću ja u ovome jer ova optužnica nije želja za razračunavanje sa visokom korupcijom, ali jeste želja da se pridobiju birači – poručila je ona 1.februara u podgoričkom Višem sudu.

Pozivajući se na 40-godišnji staž u pravosuđu , Medenica je kazala da je Tužilaštvo u optužnici moralo objasniti kako, kome, kad i gdje je omogućila šverc cigareta I druga krivična djela.

Obustavu postupka zbog usljed nedostatka dokaza ali i brojnih nezkonitosti u istrazi zatražili su i advokati odbrane Miloša Medenice i ostalih optuženih da su kao pripadnici organizacije koju je on formirao počinili niz teških krivičnih djela: šverc cigareta i droge, nezakonit uticaj, primanje i davanje mita…

Odbrana optuženih posebnu pažnju posvetila je Sky komunikacijama koje su bile početna tačka istrage i preko kojih je Miloš Medenica, kako to Tužilaštvo cijeni, kompromitovao i razotkrio majku kao pomagača u kriminalnim poslovima.

Advokat Stefan Jovanović je naglasio da komunikacije ostvarene preko Sky aplikacije predstavljaju operativni podatak ali ne I dokaz. Njegov kolega, advokat Miloš Vuksanović smatra da su SDT I Viši sud prihvatajući podvalu u vidu SKY komunikacija, pravno i profesionalno izložili optužene javnoj sramoti, dozvoljavajući da nepouzdan materijal u najsirovijem obliku bude dostupan javnosti i medijima.

SDT je 17. Okotobra prošle godine podiglo optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

ŠĆEKIĆEV PREDIZBORNI BLIC KRIG: “Punjenje” zdravstvenog sistema partijskim kadrovima...

Prvo mjesto je upražnjeno odlaskom Dejana Pavličića u penziju, koji se inače nije pojavljivao na posao niti...

Evo zašto je voda u venecijanskom kanalu postala fluorescentno...

Stanovnici su primijetili da je dio venecijanskog Velikog kanala u nedjelju postao fluorescentno zelen, što je navelo...

Milatović danas u Briselu sa evropskim zvaničnicima

Istog dana Milatović će posjetiti sjedište NATO-a, gdje će razgovarati sa Mirčeom Džoanom, zamjenikom generalnog sekretara i...

Vlahović poručio Injac: Zar su “nož, žica, Podgorica” navijački...

Vlahović je reagovao nakon što je Injac poručila da osuđuje "ovakvo ispoljavanje navijačkih stavova i pozivam vinovnike...

DNEVNI HOROSKOP ZA 30. MAJ: Ovnovi se upoznaju sa...

OVANVi ste napravili plan aktivnosti, ali je vjerovatno da ćete morati da ga mijenjate u hodu. Mnoštvo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare