TUŽILAŠTVO FORMIRALO PREDMET, ODT Pljevlja za Standard: Obaviješteni smo o prevrtanju buldožera Rudnika, sprovešće se vještačenja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet o događaju koji se tiče prevrtanja buldožera u vlasništvu Rudnika uglja Pljevlja, kazali su Standardu iz ODT. Podsjetimo, portal Standard detaljno je pisao prethodnih dana o zloupotrebi mehanizacije Rudnika, te korišćenju pomenutog buldožera za radove na parceli Eparhije mileševske Srpske pravoslavne crkve u Pljevljima.

Nakon što je izvršni direktor Rudnika Milan Lekić kazao Standardu da je prevrnuta mašina bila kod manastira Svete Trojice, Standard je uputio pitanja Opštini i nadležnim sekretarijatima, te kontaktirao predsjednika Odbora direktora Rudnika Dušana Janjuševića, a zatim i Osnovno državno tužilaštvo.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove i Komunalne policije Opštine Pljevlja saopšteno nam je da su provjerom na licu mjesta i u katastru došli do informacije da se radovi kod manastira izvode isključivo na parceli koja je u vlasništvu Eparhije mileševske Srpske pravoslavne crkve, te da nije nadležnost lokalne uprave.

Standard je zatim pitao ODT da li je upoznato sa slučajevima korišćenja mehanizacije Rudnika uglja AD Pljevlja na poslovima van okvira djelovanja Rudnika, a koji nijesu regulisani zakonom ili određenim ugovorima kao npr. memorandum sa Opštinom, te da li će to ispitati. Takođe, da li je Tužilaštvo upoznato sa tim da se jedan od bludožera Rudnika prethodnih dana prevrnuo u selu Crljenice, te eventualno oštetio, a da je nepoznato za koje poslove se koristio. Pitali smo i da li će Tužilaštvo tražiti informacije o radovima kod manastira Svete Trojice, za koje se navodno koristi mehanizacija Rudnika, kao i da li će ispitali da li je u ovim slučajevima riječ o zloupotrebi državnih resursa u privatne ili političke svrhe.

‘Obavještavamo Vas da je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima obaviješteno o događaju koji se tiče prevrtanja buldožera vlasništvo Rudnika uglja Pljevlja, da je tim povodom formiran predmet i da će nakon prikupljanja i dostavljanja svih potrebnih obavještenja i sprovođenja odgovarajućeg vještačenja biti donijeta odluka da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti”, odgovorila je za Standard državna tužiteljka i portparolka ODT Pljevlja Nataša Bajčeta.

O detaljima gore navedenih slučajeva i šta su za Standard izjavili čelni ljudi Rudnika AD Pljevlja čitajte na sljedećim linkovima:

STANDARD OTKRIO ZLOUPOTREBU MEHANIZACIJE RUDNIKA UGLJA: Parcela gdje je radio slupani buldožer vlasništvo Eparhije mileševske

U Pljevljima danas izvlačili buldožer Rudnika: Kako je serviser, prema riječima Lekića, uspio da konstatuje da nema štete

PREVRNUO SE BULDOŽER RUDNIKA PLJEVLJA: Lekić tvrdi da nema štete i ne otkriva o kojim radovima je riječ, Golubović ne zna šta mehanizacija radi po selima

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kluni odbio 35 miliona, supruga ga podržala

Oskarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za Gardijan...

Đoković: Australian open je brzo, sve ćete znati

Organizatori prvog Gren slem turnira najavili su nedavno da će samo potpuno vakicnisani...

Ko ima najsporiji internet na svijetu: Za skidanje filma...

Cable.co.uk je u izvještaju o brzini širokopojasnog pristupa internetu širom svijeta u 2021....

Eskobar poručio Kurtiju: SAD posvećene napretku u dijalogu Prištine...

Kako je saopštila Vlada Kosova, premijer Aljbin Kurti je sinoć telefonom razgovarao sa...

KCCG: Životno ugroženo 30 COVID pacijenata

“Na liječenju se trenutno nalazi 87 pacijenata sa COVID-19 infekcijom”, saopšteno je iz...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare