Tužilaštvo odbacilo prijavu: Zatvorski policajac nije sarađivao sa škaljarcima

Specijalni tužilac Veljko Rutović odbacio krivičnu prijavu protiv zatvorskog policajca u Zatvoru u Bijelom Polju Danila Femića, zbog sumnji da sarađuje sa škaljarskim klanom, pišu Dnevne novine.

Povodom ranije objavljene vijesti u kojoj se navodi da je priveden i saslušan Danilo Femić, te da će se upravo on naći na spisku osumnjičenih u jednom od predmeta, reagovao je Femić.

Sin sudije Branimira Femića medijima je dostavio objavještenje Specijalnog državnog tužilaštva dostavljeno njegovom pravnom zastupniku, advokatu Mirku Boškoviću.

“Na Vaš zahtjev, obvaještavam vas da sam rješenjem broj Kti-S.br5/20 od 18. 9. 2020. godine, odbacio krivičnu prijavu Uprave policije – Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Specijalnog policijskog odjeljenja Ku.br.14/20 od 20. 5. 2020. godine, podnijete protiv Femić Danila, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 2 u vezi sa st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer nema osnovane sumnje da je prijavljeni izvršio navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, piše u obavještenju koje je potpisao specijalni tužilac Veljko Rutović.

Podsjetimo, Femić je uhapšen u okviru istrage Specijalnog državnog tužilaštva za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića.

Femić je navodno pritvoreniku prenio poruke od članova škaljarskog klana i tako uticao na njega da se predomisli i ne bude svjedok saradnik.

Osumnjičeni za ubistvo Roganovića je zbog poruke od škaljaraca odlučio da ne sarađuje više sa istražiteljima.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Ombudsman da utvrdi je li mještanima Bara Kraljskih povrijeđeno...

"U proteklom periodu mještani su uputili veliki broj zahtjeva Vladi Crne Gore i Ministarstvu ekonomije za zasutavljanje...

Kršenje mjera: Krivične prijave protiv pet osoba

"Procesuirane su dvije osobe u Pljevljima, zatečene u kršenju mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom...

Rus uhapšen zbog sumnje da je ubio 26 starijih...

Radi se o 38-godišnjem Radiku Tagirovu, kovaču koji je i ranije osuđivan zbog krađe. Istražitelji vjeruju da...

Italijan hodao 400 kilometara kako bi “razbistrio glavu” nakon...

Muškarca je policija zaustavila rano u ponedeljak u blizini Fana u središnjoj Italiji. Bio...

Studija: Neki onkološki pacijenti sa kovidom-19 mogu da budu...

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) trenutno preporučuje zdravstvenim radnicima da tokom liječenja takvih pacijenata...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare